Νάντια Γιαννακοπούλου: Σε οριακό σημείο η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Νάντια Γιαννακοπούλου: Σε οριακό σημείο η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Με ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου, επισημαίνει πως η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι σε οριακό σημείο σε ό,τι αφορά την επάρκεια σε ιατρικό προσωπικό, με τους υπάρχοντες γιατρούς να μην επαρκούν για την κάλυψη όλων των εφημεριών σε βασικές ειδικότητες.
Έχοντας ακούσει στις αναφορές του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας εκφράζει την αγωνία της και συγκεκριμένα αναφέρει πως «αυτό που ζητάει το ιατρικό προσωπικό από τη διοίκηση είναι άμεσες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, στις βασικές ειδικότητες, τουλάχιστον ένας παθολόγος, δύο χειρουργοί, ένας νεφρολόγος, ένας καρδιολόγος και ένας παιδίατρος.
Οι ιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι δε θέλουν να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας. Πρέπει η διοίκηση του νοσοκομείου, το υπουργείο Υγείας, η νέα κυβέρνηση άμεσα να κινητοποιηθούν και να το στηρίξουν, αν θέλουν να λειτουργεί ως νοσοκομείο.
Η υγεία για εμάς στο Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το πιο νευραλγικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Κανένας νομός και κανένας πολίτης δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Θα πρέπει όλοι να διεκδικήσουμε και να υπάρξει άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, αλλιώς η προοπτική είναι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας να υποβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας, πράγμα που κανείς δε θέλει».