Πάρε μέρος στην αλυσίδα – Γίνε και εσύ δότης
Γνωρίζετε ότι μπορείτε να Χαρίσετε Ζωή σ’ έναν ασθενή με λευχαιμία, απλά δίνοντας αίμα; Γνωρίζετε ότι μπορείτε να γραφτείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, απλά δίνοντας σάλιο; Γνωρίζετε πόσοι συνάνθρωποί μας με λευχαιμία, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, αγωνιούν καθημερινά προσπαθώντας να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη;
Κάθε χρόνο, για χιλιάδες ασθενείς, μοναδική ελπίδα αποτελεί η εύρεση ενός συμβατού εθελοντή δότη που θα τους χαρίσει ζωή. Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2018 γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, την ημέρα που όλοι μαζί λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε περισσότερους από 32.000.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών παγκοσμίως που δηλώνουν διατεθειμένοι να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους, ώστε μια μέρα να γίνει η λευχαιμία παρελθόν!
Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών WMDA (World Marrow Donor Association) το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου.
Την ημέρα αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του WMDA, διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ)της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ) στην Καλαμάτα, το 8ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών στις 7 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, αγώνα κολύμβησης και αγώνα δρόμου, με κύριο σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, με σύνθημα «Πάρε μέρος στην αλυσίδα – Γίνε και εσύ δότης».
Kάντε, λοιπόν, κάτι μοναδικό σήμερα:
Εγγραφείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών και ίσως να σώσετε τη ζωή ενός ασθενούς με καρκίνο. Η δωρεά γίνεται μέσω αίματος (λευκαφαίρεση) και μόνο αν βρεθείτε συμβατοί με ασθενή. Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & σώζεις μία ζωή.
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών
Δείτε επίσης.
Πότε και πώς θα αποκατασταθεί η σιδηροδρομική γραμμή Ασπρόχωμα – Μεσσήνη;
Παρουσίαση σήμερα του βιβλίου του Γ. Χαλιακόπουλου «Με τα μάτια του Μάρκου»
«Messene Encounters 2026 – Από τα Ιθωμαία στο Βίωμα»: Συναυλία σήμερα από το μουσικό σύνολο ΛύρΑυλος
Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας: Νέα εποχή με ηλεκτρονικές κληρώσεις!
Πύλος: Αγνοείται Ισπανός επιχειρηματίας – Γλίστρησε στο αίμα τόνου και έπεσε στη θάλασσα
Καλαμάτα: Υπέγραψε ο Σταύρος Αγγελής!
12 παραβάσεις στη Μεσσηνία για μη χρήση κράνους
Μελιγαλάς: Λειτουργία κλιματιζόμενου χώρου στο Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας»
Υγεία 25.08.2026, 07:00
Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Ενισχύθηκε με τρεις νέους ιατρούς
Τοπικά 24.08.2026, 21:00
Mama Gaia: Όταν η Μητέρα Γη φέρνει τους ανθρώπους κοντά
Τοπικά 24.08.2026, 20:30
Στη Μεσσηνία η υψηλότερη θερμοκρασία της χώρας
Τοπικά 24.08.2026, 20:00
Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα
Τριφυλία 24.08.2026, 19:00
29η επαρχιακή οδός: Δραματική η κατάσταση, επικίνδυνος ο δρόμος
Φόρτωση…









