Αγιασμός χθες για τα τμήματα ποδοσφαίρου, βόλεϊ, στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ

Αγιασμός χθες για τα τμήματα ποδοσφαίρου, βόλεϊ, στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ

Η επίσημη έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου για τα τμήματα ποδοσφαίρου, βόλεϊ και στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. έγινε χθες στο γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος» με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού από τον πατέρα Δημήτριο Γεωργακόπουλο.
Το τμήμα ποδοσφαίρου, το οποίο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, άρχισε χθες την προετοιμασία του, με την πρώτη προπόνηση να γίνεται στο γήπεδο ΜΓΣ.
Το τμήμα βόλεϊ θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας και έχει ξεκινήσει προπονήσεις από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου.
Όσον αφορά τώρα στο τμήμα στίβου, κάνει προπονήσεις στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας.
Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας Γιώργος Φάββας, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Μεσσηνιακού Γ.Σ. μ’ επικεφαλής τον πρόεδρο Τάκη Στασινόπουλο, οι προπονητές των διαφόρων τμημάτων, αθλητές και αθλήτριες, καθώς επίσης και αρκετοί γονείς.
Στο χαιρετισμό του, ο έφορος του τμήματος βόλεϊ του Μεσσηνιακού Γ.Σ., Χρήστος Ζερίτης, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους στην επίσημη έναρξη της σεζόν για όλα τα τμήματα του Συλλόγου, ανέφερε ότι το γήπεδο του Μεσσηνιακού είναι ανοικτό από το 1900, σημειώνοντας πως είναι το παλαιότερο στην Ελλάδα και το 9ο παλαιότερο παγκοσμίως.
Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος ανέφερε  ότι ο Δήμος Καλαμάτας πρέπει να δει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ως κοινωνικό αγαθό. Σημείωσε δε πως ο Μεσσηνιακός άντεξε στα χρόνια της κρίσης και με τη μεγάλη προσπάθεια των παραγόντων, προπονητών, αθλητών και αθλητριών των διαφόρων τμημάτων παρέμεινε ο Σύλλογος σε υψηλό επίπεδο. 
Ο κ. Φάββας αφού μετέφερε τις ευχές του νέου Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου προς το Μεσσηνιακό για καλή πορεία όλων των τμημάτων τη νέα αγωνιστική περίοδο, ανέφερε πως ο ίδιος είχε 25χρόνια αθλητικής δράσης και ευχαρίστησε τον Μεσσηνιακό για την προσφορά του στον αθλητισμό της πόλης.
Ο εκ των προπονητών του τμήματος στίβου του ΜΓΣ, Γιάννης Καλυβιώτης, έδωσε ευχές για καλή αγωνιστική χρονιά, ενώ σημείωσε πως οι αθλητές και αθλήτριες είναι σε καλά χέρια και όλοι οι προπονητές είναι άκρως εξειδικευμένοι. Παράλληλα ευχαρίστησε τη διοίκηση του Μεσσηνιακού για τη στήριξη που παρέχει στο τμήμα στίβου.
Ο εκ των προπονητών του τμήματος στίβου Λούης Τσάτουμας, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους αθλητές και αθλήτριες, αλλά και αξιόλογες επιδόσεις στα αγωνίσματά τους.
Ο αρχηγός του τμήματος ποδοσφαίρου του ΜΓΣ, Σωτήρης Κριτσωτάκης, έδωσε ευχές για καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες σε όλα τα τμήματα του Συλλόγου.
Τέλος, η αρχηγός του τμήματος βόλεϊ του ΜΓΣ, Μαρία Κωνσταντοπούλου, ευχήθηκε μια καλή αγωνιστική περίοδο, χωρίς τραυματισμούς, σε όλα τα τμήματα του Συλλόγου.

Επιστροφή στη δράση-Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο τμήμα στίβου 
Μετά την καλοκαιρινή διακοπή ήρθε η ώρα για το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. στην Καλαμάτα να επιστρέψει στην δράση. Τα παιδιά των Ακαδημιών, της Προαγωνιστικής αλλά και της Αγωνιστικής ομάδας ξεκινούν μια νέα χρονιά που επιφυλάσσει νέες εμπειρίες και δραστηριότητες, που θα συνδυάσουν την άθληση και την σωματική υγεία με την πνευματική ευεξία και ψυχαγωγία. Αναμφίβολα οι επιτυχίες των παιδιών της Αγωνιστικής Ομάδας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της περασμένης σεζόν, οι νίκες  και τα μετάλλια τους, είναι τα αποτελέσματα της συντονισμένης δουλείας που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια αρχής γενομένης από τις Ακαδημίες, με πρωταρχικούς στόχους όμως (και φέτος) την προσπάθεια, την συμμετοχή και την ευγενή άμιλλα.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν χθες (2 Σεπτέμβρη) στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και συνεχίζονται καθημερινά 18:00-20:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής).