Ο πρόξενος του Καναδά στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Ο πρόξενος του Καναδά στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες ο πρόξενος του Καναδά στην Αθήνα, Stephen Omar El Azab, συνοδευόμενος από την υπεύθυνη Προξενείου, Αρετή Βελισσαρίου και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.
Ο Π. Νίκας ενημέρωσε τον Πρόξενο για την κατάσταση και τις προοπτικές της Καλαμάτας και της περιοχής της, επισημαίνοντας πως η πόλη μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο της νότιας Πελοποννήσου.
Επισήμανε δε ότι ο τόπος μας δε βιώνει την κρίση με την ίδια ένταση που αυτό συμβαίνει σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και σ’ αυτό βοηθά πολύ η αυξημένη επισκεψιμότητα, στην οποία συμβάλλουν ο αυτοκινητόδρομος, που τη συνδέει γρήγορα με την Αθήνα, το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με τις δεκάδες διεθνείς συνδέσεις του και η αύξηση της τουριστικής κίνησης, με αιχμή του δόρατος την Costa Navarino. Προσέθεσε δε ότι η περιοχή από το Κατάκολο μέχρι την Καλαμάτα και το Γύθειο αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ελλάδος στο προσεχές διάστημα.
Ο Π. Νίκας ανέφερε ακόμη τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις του Δήμου Καλαμάτας, με διάφορα έργα στην πόλη και τις Κοινότητες, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και κάνουν την περιοχή μας πιο ελκυστική. Στην κατεύθυνση αυτή, συμβάλλουν και οι εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων πολλές διεθνείς, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας.
Ο πρόξενος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη και, μεταξύ άλλων, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το νέο Δημαρχείο, ζητώντας πληροφορίες για τη μετασκευή του παλιού νοσοκομείου και τη δημιουργία αυτού του νέου διοικητικού κέντρου του Δήμου.
Επίσης, ζήτησε να πληροφορηθεί για τη δράση του Δήμου Καλαμάτας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Πρόνοιας, ο δε δήμαρχος τον ενημέρωσε για τα μέσα και τις δυνατότητες του Δήμου να παρέμβει σε έκτακτες περιστάσεις (κατάσβεση πυρκαγιών εν τη γενέσει τους, πλημμύρες κ.λπ.), καθώς και για τις Κοινωνικές Δομές του.