Σύλληψη 41χρονου εμπρηστή που έβαζε φωτιές με «φιδάκια»!

Σύλληψη 41χρονου εμπρηστή που έβαζε φωτιές με «φιδάκια»!

Για πέντε φωτιές που έχουν εκδηλωθεί στη Μεσσηνία από το 2015 κατηγορείται ένας 41χρονος Καλαματιανός, ο οποίος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία το απόγευμα της Τετάρτης από στελέχη της Πυροσβεστικής, έπειτα από φωτιές που εκδηλώθηκαν στον Άγριλο και τη Μεγαλόπολη. Στο όχημά του οι πυροσβέστες βρήκαν αναπτήρες και αντικουνουπικά «φιδάκια», τα οποία χρησιμοποιούσε ως εμπρηστικούς μηχανισμούς.
Χθες το μεσημέρι ο 41χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας και ζήτησε από το δικαστήριο προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, καθώς εμφανίσθηκε χωρίς δικηγόρο. Το δικαστήριο του έδωσε προθεσμία μέχρι σήμερα το μεσημέρι, οπότε και θα παρουσιασθεί και πάλι ενώπιόν του για να δικασθεί για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση. Ωστόσο, μέχρι τότε το δικαστήριο διέταξε να συνεχισθεί η κράτησή του.
 
Τρεις φωτιές την Τετάρτη
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν λίγο πριν από τις 6.00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση Ράχες, στον Άγριλο του Δήμου Καλαμάτας. Ευτυχώς, η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής την έθεσε άμεσα υπό έλεγχο και δεν υπήρξε κίνδυνος επέκτασής της. 
Σαράντα λεπτά αργότερα ξέσπασε δεύτερη πυρκαγιά, αυτή τη φορά σε δασική έκταση, στην Κοινότητα Γιανναίων του Δήμου Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, ενώ ελάχιστα λεπτά μετά και μια τρίτη σε αγροτική έκταση στην Κοινότητα Ποταμιά του Δήμου Μεγαλόπολης. Και αυτές σβήστηκαν έγκαιρα.
 
Στο Αυτόφωρο
Από τη φωτιά, όμως, στον Άγριλο κάποια άτομα που βρίσκονταν στην περιοχή είδαν ένα αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα και ενημέρωσαν σχετικά την Πυροσβεστική. Μετά και την εκδήλωση των δύο πυρκαγιών στη Μεγαλόπολη, στελέχη της Πυροσβεστικής εντόπισαν το όχημα με τον 41χρονο σε περιοχή μεταξύ του Δυρραχίου και της Πολιανής και το ερεύνησαν. Έκπληκτοι όχι μόνο βρήκαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στο αυτοκίνητο (φιδάκια, σπίρτα και αναπτήρες), αλλά όταν τον προσήγαγαν στην υπηρεσία, άκουσαν και τον ίδιο τον 41χρονο να παραδέχεται τις πυρκαγιές.
Και όχι μόνο αυτές τις τρεις, αλλά και άλλες τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, του αποδίδονται η πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση Άγιος Ευθύμιος του Δήμου Αρφαρών, Καλαμάτας στις 3 Αυγούστου του 2015 και η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πήδημα του Δήμου Αρφαρών, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2018.
Ο  41χρονος χθες το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο. Σήμερα θα οδηγηθεί και πάλι ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για να δικαστεί και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Της Βίκυς Βετουλάκη