Αγροτικά

Εκδήλωση για τη μαυρομάτα, την κυρά των αμπελιών

Σημαντικές προοπτικές για την ανάδειξη της ιστορίας της μαύρης κορινθιακής σταφίδας και των μεθόδων καλλιέργειάς της, αλλά και...

Ελιά, λάδι, φως …«Η παράδοση της Μεσογείου»

Την διαχρονική οικονομική και πολιτισμική σημασία της ενασχόλησης με το λάδι, με το βλέμμα στραμμένο στη νέα εποχή...

ΕΦΕΤ: Ενίσχυση των ελέγχων για την προστασία του ελαιολάδου

 Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο τόσο της προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών όσο και της αυθεντικότητας των Ελληνικών τροφίμων,...

18χρονος έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ για το λάδι της Καλαμάτας και μας καλεί να το δούμε

Ο Βασίλης Μαρλαντής γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Καλαμάτα και πλέον ζει στο Μιλάνο όπου σπουδάζει αρχιτεκτονική. Από...

Είναι το ελληνικό ελαιόλαδο το καλύτερο;

Το Ζάππειο αποτέλεσε ιδανικό σκηνικό για τη διαδικασία γευσιγνωσίας των ελαιολάδων που βραβεύθηκαν πρόσφατα στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό...

Μεγαλώνει η ζήτηση στο εξωτερικό της ελιάς Καλαμών

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η εμπορική περίoδος στην επιτραπέζια ελιά ποικιλίας Καλαμών. Ακόμα υπάρχουν αποθέματα στις αποθήκες, ωστόσο...

Ελαιόλαδο: 1,40 ευρώ τα 50ml!

Όπως όλοι ξέρουμε, εδώ και καιρό, απαγορεύεται στα τραπέζια την καταστημάτων εστίασης να υπάρχει μπουκάλι με ελαιόλαδο χύμα....

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα αγριογούρουνα στην Τριφυλία

Ανεξέλεγκτη είναι στην Τριφυλία, από τα προηγούμενα χρόνια, η κατάσταση με τα αγριογούρουνα και διαρκείς επιδρομές που κάνουν...

Σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη Μεσογειακή Διατροφή

Τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 Σύσκεψη για τη Μεσογειακή Διατροφή πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την...

Θετικό ξεκίνημα για αγγούρι και ντομάτα στην Τριφυλία

Μια πολύ καλή χρονιά περιμένουν οι παραγωγοί αγγουριού και ντομάτας στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς όλα δείχνουν ότι...