Αγροτικά
Τρία χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο στο μεσσηνιακό λάδι!
Οι εταιρείες "Επίκουρος", "Αγροβίμ" και "Μπλάουελ" μεγάλοι πρωταγωνιστές Του Αντώνη Πετρόγιαννη Ορισμένες από τις καλύτερες μεσσηνιακές...
Άνοδος των τιμών ελαιόλαδου το επόμενο διάστημα
Στα 3,20 περίπου αυτή την περίοδο στη Μεσσηνία Από το Πάσχα αναμένεται διαφοροποίηση Άνοδο των τιμών...
Η μεσσηνιακή γη μπορεί να… ανοίξει την όρεξη και στον τουρισμό
Μέσω της ανάδειξης των τοπικών μας προϊόντων Συμπεράσματα από την εκδήλωση στο ΤΕΙ Πελοποννήσου Ο... σπόρος της ημερίδας...
1ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας
Το 1ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας από 17 έως 19 Απριλίου, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite,...
Οινοποιείο Nτούγκος: «Η ποιότητα είναι μονόδρομος επιτυχίας για τα ελληνικά προϊόντα…»
Πριν από λίγες ημέρες η “Wall Street Journal” τόνιζε σε εκτενές αφιέρωμα στους ελληνικούς οίνους ότι η «Ελλάδα...
Θέλουν να σβήσουν το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας»
Το πρόβλημα της σύγχυσης του ονόματος ΠΟΠ «Elia Kalamatas» με το «Kalamata Olives» είναι και πρόβλημα των αγροτών...
Η επιστροφή των παραδοσιακών ποικιλιών στόχος των γεωπόνων του ΤΕΙ
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου, την οποία διοργάνωσε το Ίδρυμα σε...
Τρώμε λιγότερο λάδι στην Ελλάδα μετά την κρίση
Ενώ αυξάνεται διεθνώς η κατανάλωση ελαιολάδου… Κατά 1,7 φορές αυξήθηκε η παγκόσμια κατανάλωση ελαιολάδου μεταξύ των καλλιεργητικών...
Οι τοπικές ποικιλίες πηγή ανάπτυξης
Το ΤΕΙ Πελοποννήσου και το Ινστιτούτο Ελιάς ενημερώνουν για τις παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών και την κομποστοποίηση Μια εξαιρετική ημερίδα...
Wall Street Journal: Πρώτης τάξεως οινοπαραγωγός η Ελλάδα
Ο οινολόγος συντάκτης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές ποικιλίες «Η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στα κρασιά» της είναι...