Αρχές του 2013 το επίδομα σε 5.000 οικογένειες πολύτεκνων αγροτών


ην ώρα που η πολιτεία, λόγω της δύσκολης συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα, αναγκάζεται να κόβει ακόμη και το δώρο στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, δεν μπορεί να υπάρχει η αίσθηση για κρατικοδίαιτες νησίδες που παραμένουν άβατο σε ελέγχους. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας πως πια είναι ζήτημα ημερών η ολοκλήρωση των πορισμάτων για τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο που είχε παραγγείλει για τις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως η χρηματοδότηση των οργανώσεων αυτών μέσω του ΕΛΓΑ από παρακράτηση εισφορών, θα δοθεί ως επίδομα στις αρχές του 2013 σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών. Υπολογίζεται ότι το επίδομα θα είναι της τάξης των 1.000 ευρώ και θα αφορά περίπου 5.000 οικογένειες.

Ο κ. Χαρακόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις και στις πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνονται για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, η οποία μπορεί να αποτελέσει λαμπρό πεδίο δραστηριότητας. Η χώρα είναι σταθερά ελλειμματική σε κρέας και ούτε λίγο ούτε πολύ σχεδόν το σύνολο των χρημάτων ύψους δύο δισεκ. ευρώ που εισρέουν με τη μορφή της ενιαίας ενίσχυσης «πηγαίνουν στη μαύρη τρύπα του ελλείμματος των εισαγωγών από τις βόρειες χώρες».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δηλώνει επίσης πως δεν τον πτοούν οι επιθέσεις που δέχεται για αποφάσεις του, όπως ο έλεγχος στις αγροτικές οργανώσεις, η θέση του για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος ή η κάθετη διαφωνία του για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην Ελλάδα. «Από τη στιγμή που θεωρώ ότι αυτό που κάνω είναι σωστό, συμβαδίζει με τα πιστεύω και τη συνείδησή μου, θα το υλοποιήσω χωρίς να υπολογίζω τις αντιδράσεις», τονίζει.

 

πηγή:AΠΕ-ΜΠΕ