Η επιστολή για το Παραδείσια-Τσακώνα στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου


Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες το έγγραφο  των φορέωντης Μεσσηνίας προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη, σύμφωνα με την απόφαση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.
Στο έγγραφο καταγράφεται η δυσαρέσκεια. η απορία και η αγωνία των Μεσσηνίων για τη μη παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα του αυτοκινητόδρομου Καλαμάτα – Κόρινθος – Αθήνα.
Όπως επισημαίνεται, η μη παράδοση σε κυκλοφορία αυτού του τμήματος έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί, επιβάτες και τουρίστες να χρησιμοποιούν την παλιά και επικίνδυνη- και λόγω κατολισθήσεων- εθνική οδό, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και τα καθημερινά ατυχήματα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων, αφού καταγράφουν το σεβασμό τους στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το λειτούργημα που επιτελεί, τον πληροφορούν ότι μεθαύριο συζητείται αίτημα, του υπουργείου Υποδομών, ακύρωσης της απορριπτικής απόφασης που έλαβε κατά πλειοψηφία το 5ο  τμήμα σχετικά με την έγκριση συμπληρωματικής σύμβασης. Το αίτημα ακύρωσης θα συζητηθεί στο 6ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ζητούν δε εκ μέρους των παραγωγικών τάξεων και των φορέων της Μεσσηνίας να ασκήσει τη δημιουργική επιρροή του για να δοθεί ένα τέλος στο πρόβλημα που βασανίζει το νομό, αλλά και τη νότια Ηλεία.
Σημειώνουν πως «προφανώς στόχος αυτή της επιστολής δεν είναι να παρέμβουμε στο έργο σας ή να επηρεάσουμε την αντικειμενική κρίση του Δικαστηρίου. Πρόθεσή μας είναι να σας γνωστοποιήσουμε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και να ζητήσουμε και εκ μέρους των συμπολιτών μας να δοθεί άμεση λύση, ώστε να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον».
Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη της Παρασκευής, αν η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι και πάλι αρνητική και το συγκεκριμένο τμήμα δε δοθεί στην κυκλοφορία, θα συγκληθούν άμεσα σε συνεδρίαση οι φορείς για την αντιμετώπιση της κατάστασης.