Κλείνουν οι γραμμές του ΟΣΕ στο Ασπρόχωμα από 27 έως 29 Νοεμβρίου


Μέχρι πρότινος η εξαγγελία της παρέμβασης στις γραμμές του ΟΣΕ στο Ασπρόχωμα προκαλούσε περισσότερο θυμηδία, παρά ικανοποίηση στον κόσμο. Κι αυτό, γιατί το θέμα είχε αναγγελθεί από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας τόσες πολλές φορές, όπου κάποια στιγμή χάσαμε το μέτρημα. Βέβαια, για το Δήμο ο κύριος υπεύθυνος της κατάστασης είναι ο ΟΣΕ. Ήρθε, όμως, επιτέλους, το πλήρωμα του χρόνου και απ’ ότι φαίνεται το έργο θα γίνει και μάλιστα πολύ σύντομα, τις επόμενες ημέρες. Έτσι, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με τον ΟΣΕ από την Τρίτη 27 έως την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, θα προχωρήσει στη βελτίωση με ασφαλτόστρωση και τοποθέτηση ελαστικών πλακών της σιδηροδρομικής γραμμής στη διασταύρωση με την Εθνική Οδό Καλαμάτας- Πύλου και συγκεκριμένα στο ύψος του Ασπροχώματος.

Για την εκτέλεση των εργασιών η διάβαση θα είναι κλειστή και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται: Για τα οχήματα που κινούνται από Μεσσήνη με προορισμό Αθήνα ή Καλαμάτα, μέσω του κυκλικού κόμβου και του κλάδου σύνδεσης της Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Πύλου με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Καλαμάτας.
Για τα οχήματα που κινούνται από Καλαμάτα με προορισμό Μεσσήνη, μέσω του κλάδου σύνδεσης του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου- Καλαμάτας (στο ύψος της Θουρίας), με την Εθνική Οδό Καλαμάτας- Πύλου.
Για την τοπική κυκλοφορία μέσω των χωματόδρομων που βρίσκονται νότια της Εθνικής Οδού Καλαμάτας- Πύλου και στο ύψος της σιδηροδρομικής διάβασης, παραπλεύρως του καταστήματος «IDEA» και πίσω από τις αποθήκες του ΟΣΕ.
Η κυκλοφορία στους χωματόδρομους θα γίνεται εναλλάξ, λόγω στενότητας και θα ρυθμίζεται από φωτεινούς σηματοδότες. Το τμήμα Συγκοινωνιών, Κυκλοφορίας και Σήμανσης του Δήμου Καλαμάτας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα (πινακίδες, κώνοι) που απαιτούνται για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων».
Α.Π.