Μέλη των Οικολόγων Πράσινων Μεσσηνίας παρακολούθησαν το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος


Τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων Μεσσηνίας  ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Δήμητρα επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Ο.Π. στη Μεσσηνία , ΡΑΛΛΗ Εύα , υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας και ΣΑΡΑΝΤΗΣ Νικόλαος , εκτελών χρέη Συντονιστή των Ο.Π. Μεσσηνίας , παρακολούθησαν το Συμβούλιο  του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, Ξενοδοχείο Divani Caravel, το χρονικό διάστημα από 9 – 10 Νοεμβρίου  2012.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή του στην Ελλάδα είναι μια επιβεβαίωση της δέσμευσης των Ευρωπαίων Πράσινων για αλληλεγγύη προς την ελληνική κοινωνία και στήριξη των Ελλήνων Πράσινων και αποδεικνύει την ειλικρινή διάθεση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μέσα από τη διαμόρφωση πολιτικών προτάσεων και κοινωνικών συμμαχιών από την οικογένεια των Πρασίνων κομμάτων στην Ευρώπη.
Το πρόγραμμα του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (ΕΠΚ) είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να προβάλλει την πρόταση των πράσινων για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.
Η είσοδος του κοινού ήταν ελεύθερη στης ανοικτές συνεδριάσεις.
Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, πάνω από 300 στελέχη, βουλευτές, ευρωβουλευτές και υπουργοί των Πράσινων βρέθηκαν στην Αθήνα, μεταξύ αυτών παραβρέθηκαν οι Rebecca Harms, Dany Cohn-Bendit (συμπρόεδροι της Ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο), o Νίκος Χρυσόγελος (ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων), η Μόνικα Φρασόνι (συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος) και ο Ζαν-Μαρκ Νολέτ (Αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση της Βαλλονίας/ Βέλγιο και υπουργός βιώσιμης ανάπτυξης, ενέργειας, δημόσιας διοίκησης και έρευνας), Philippe Lamberts, Judith Sargentini, Eva Joly, Jose Bove, Eva Lichtenberger καθώς και στελέχη των Οικολόγων Πράσινων.
Στόχος είναι η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκαν η Ελλάδα και η Ευρώπη στην τριπλή κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική κρίση αλλά -ακόμη κυριότερα-η εξεύρεση κοινών στρατηγικών για την ευρωπαϊκή διέξοδο από την πολλαπλή κρίση. Ιδιαίτερα σε αυτή τη σημερινή συγκυρία, ο επαναπροσδιορισμός των πολιτικών κατευθύνσεων της Ευρώπης έχει στόχο τη διαμόρφωση ενός κοινού οράματος και την ανατροπή της κρίσης αξιών που διανύουμε.
Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, οι διαπιστευμένοι όλων των ευρωπαϊκών πράσινων κομμάτων, εξέλεξαν την νέα Επιτροπή, μια Επιτροπή που θα συνεχίσει την καθημερινή διαχείριση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος αλλά και τον συντονισμού της ευρωπαϊκής εκλογικής καμπάνιας για το 2014.
Παράλληλα με την πολιτική συζήτηση και τις δράσεις αλληλεγγύης προς την ελληνική κοινωνία, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό, να ανακαλύψουν την Ελλάδα, όπως και να γνωριστούν με τα μέλη του Ελληνικού Πράσινου κόμματος και με τους φιλοξενούμενους, ώστε να δουν από πρώτο χέρι πως αντιμετωπίζει ο κόσμος την κρίση. Όποιες και αν είναι οι λύσεις που χρειάζεται η Ελλάδα, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τον αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, στις οικογένειές τους, στις ελπίδες τους και στο μέλλον τους τονίζουν συνεχώς οι πράσινοι. Οι συνέπειες των αποφάσεων μας σε ανθρώπινο επίπεδο δεν πρέπει να παραβλέπονται. Η άφιξή των μελών του ΕΠΚ στην Ελλάδα είναι πάνω απ’ όλα μια σαφής δήλωση της απόφασης του ΕΠΚ να προτείνει μια βιώσιμη λύση για την οικονομική κρίση και να ενισχύσει το όραμα μιας Ευρώπης που αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως καλοδεχούμενο, ισότιμο εταίρο.