Ο Δημήτρης Βελισσαρίου πρύτανης στο ΤΕΙ Καλαμάτας


Ο καθηγητής Δημήτρης Βελισσαρίου είναι ο νέος πρόεδρος – πρύτανης του ΤΕΙ Καλαμάτας, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Ο κ. Βελισσαρίου, καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ, ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές, κατά τις οποίες ψήφισε το εκπαιδευτικό προσωπικό του ιδρύματος. Ο νέος πρόεδρος – πρύτανης που θα διαδεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο Ανδρέα Κανάκη, πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του από το καινούργιο έτος.
Μιλώντας χθες στο «Θ», ο κ. Βελισσαρίου αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή την οποία διανύουμε, ωστόσο πρόσθεσε ότι και στην παρουσίαση των θέσεών του, που έγινε προχθές, κάλεσε τους συναδέλφους του σε συστράτευση για να προχωρήσουν δυναμικά όλοι μαζί μπροστά παρά τις δυσκολίες.
Ο νέος πρόεδρος – πρύτανης μίλησε για αναβάθμιση μέσα από μεταπτυχιακά προγράμματα, έρευνα, αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και εξωστρέφεια του ιδρύματος. Σχετικά με το τελευταίο, έκανε λόγο για μεταφορά τεχνογνωσίας και αναφέρθηκε στο διεθνές σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες το ΤΕΙ Καλαμάτας, χαρακτηρίζοντάς το ιδιαίτερα σημαντικό. Επίσης, στα σεμινάρια υδροπονικής καλλιέργειας, που διοργανώνονται στο ίδρυμα για κάθε ενδιαφερόμενο εκτός ΤΕΙ.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Βελισσαρίου εξελέγη πρύτανης στη Διοίκηση του ΤΕΙ, ενώ πλέον υπάρχει και το εξωτερικό Συμβούλιο του ΤΕΙ Καλαμάτας, όπως ορίζει ο νέος νόμος, όπου πρόεδρος είναι ο Παναγιώτης Καζάκος, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μ.Ν.