Σκληρή κριτική Νίκα για τους τσιγγάνους


ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μετά από…σιωπή κάποιων ημερών ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας επανήλθε και πάλι για το θέμα της κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της πόλης με τους τσιγγάνους. Κι αυτή τη φορά ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με όλους. «Για το ζήτημα των αθιγγάνων ο Δήμος Καλαμάτας μάχεται μόνος. Και θα το λέγω με ιδιαίτερη ένταση διότι κάποιοι έχουν μεγαλύτερες ευθύνες και ρόλο όπως είναι η κυβέρνηση, η περιφέρεια, ο εισαγγελέας, η αστυνομία. Εμείς όμως θα συνεχίσομε έστω και μόνοι»!
Όπως εξήγγειλε δε την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία της διοικητικής αποβολής τους από την περιοχή του Πολυκλαδικού και από τους δημοτικούς χώρους που έχουν καταλάβει αυθαίρετα, τα τελευταία χρόνια.
Στόχος του είναι να διατεθεί ένας χώρος της κατεστραμμένης κατασκήνωσης στη Μπιρμπίτα για να πάνε οι τσιγγάνοι που σήμερα μένουν στην Αγία Τριάδα.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος υποστήριξες «Δεν θα σταματήσω να υποστηρίζω ότι για τους αθίγγανους υπάρχουν 120 στρέμματα στη Μπιρμπίτα πληρωμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική πολιτεία και σηκώνουνε σπίτια αυτή τη στιγμή πληρωμένα από την ελληνική πολιτεία και τα πάνε από εδώ και από εκεί.
Θα ενδιαφερθεί, επιτέλους, κάποιος για τη δημόσια περιουσία η οποία κλέπτεται αυτή τη στιγμή; Ας γίνει κάποια βόλτα στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν είναι δημοτική περιουσία. Εγώ μιλάω διότι υπάρχει μια πληγή, ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την άναρχη εγκατάσταση των αθιγγάνων στην περιοχή Πολυκλαδικού και Αγίας Τριάδας».
Τέλος, να σημειωθεί ότι υπογράφηκαν χθες από το Δήμαρχο Καλαμάτας οι 14 εντολές εκτέλεσης των πρωτόκολλων διοικητικής αποβολής (Π.Δ.Α) των αθιγγάνων στη θέση «ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ» στην περιοχή της Αγ. Τριάδος του Δήμου Καλαμάτας.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη