2-0 ο Πάμισος την Εράνη στο Μεσσηνιακό ντέρμπι


Όλα κρίθηκαν στο 1ο 20λεπτο

Ο Πάμισος Μεσσήνης ήταν ο μεγάλος νικητής στο μεσσηνιακό ντέρμπι με την Εράνη Φιλιατρών, που διεξήχθη την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, καθώς επικράτησε με 2-0 για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας.
Για τους «πράσινους» της Μεσσήνης ήταν η δεύτερη νίκη, και ανέβηκαν έτσι σημαντικά στην κατάταξη.
Από την άλλη πλευρά η φιλιατρινή ομάδα γνώρισε την τρίτη της ήττα, παραμένοντας έτσι στην τελευταία θέση.
Ο Πάμισος Μεσσήνης ήταν καλύτερος, αξιοποίησε δύο από τις ευκαιρίες του, φθάνοντας απόλυτα δίκαια στη νίκη. Η Εράνη Φιλιατρών φάνηκε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, όπου και πίεσε, χάνοντας ορισμένες αξιόλογες ευκαιρίες για να μειώσει το σκορ.
Οι νησιώτες ξεκίνησαν πολύ δυνατά το μεσσηνιακό ντέρμπι και κατάφεραν να προηγηθούν με τη συμπλήρωση 17 λεπτών με 2-0, χάρις σε γκολ των Γουλιέλμου Αντωνίου και Βασίλη Βεργόπουλου, συνέχισαν δε να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες.
Στο β΄ ημίχρονο, ο Πάμισος κάπου κοίταξε να διαφυλάξει το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ, ενώ η Εράνη, όπως προαναφέραμε, προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ για να μπει στο ματς. Δεν τα κατάφερε, ενώ φωνάζει για πέναλτι στο 88΄ σε χέρι του Γρηγόρη Κάτσου.
Ο Πάμισος Μεσσήνης είχε τρεις σημαντικές απουσίες (Νίκος Κατσίποδας, Θεόδωρος Κουμπαρούλης και Σωτήρης Δημητρακόπουλος, είχαν  τεθεί νοκ άουτ για διάφορους λόγους), αλλά δεν τον επηρέασαν. Από πλευράς τριφυλιακής ομάδας απουσίασαν οι Κώστας Λυμπερόπουλος και Στέλιος Διαμαντόπουλος.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
11΄ο Πέτρος Κέρμαλης ασίστ στο Γουλιέλμο Αντωνίου, που με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλο, ανοίγοντας το σκορ.
15΄ ο Βασίλης Βεργόπουλος μακρινή μπαλιά στον Φώτη Διακουμή, που βρέθηκε απέναντι στον Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο, έκανε το διαγώνιο σουτ, ο πορτιέρο όμως της Εράνης Φιλιατρών έδιωξε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Νίκος Πατσιώτης και ο Βασίλης Βεργόπουλος με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0.
Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τους «πράσινους» της Μεσσήνης.
24΄ο Γρηγόρης Κάτσος, γύρισμα ο Γουλιέλμος Αντωνίου, έκανε το σουτ, ο Βασίλης Αλεβίζος κόντραρε με κόρνερ.
34΄ο Γιώργος Παναγόπουλος πάσα στον Σέρτζιο Καραπετιάν, που βρέθηκε απέναντι στον Φώτη Γρηγορόπουλο, πλάσαρε μόλις άουτ.
35΄ο Γρηγόρης Κάτσος μακρινή πάσα στον Φώτη Διακουμή που πλάσαρε, ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.
38΄ ο Γρηγόρης Κάτσος εκπληκτικό σουτ, ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.
39΄ο Γιώργος Παναγόπουλος αδύναμη κεφαλιά, ο νεαρός τερματοφύλακας Φώτης Γρηγορόπουλος φάνηκε να αιφνιδιάζεται, η μπάλα πέρασε από πάνω του και κατάφερε να την μπλοκάρει στη γραμμή.
44΄ο Γρηγόρης Κάτσος μακρινό φάουλ, ο Πέτρος Κέρμαλης γυριστό σουτ άουτ.
70΄ο Γουλιέλμος Αντωνίου μακρινό φάουλ, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
80΄ ο Σέρτζιο Καραπετιάν πάσα στον Γιώργο Παναγόπουλο που έκανε το σουτ, ο Δημήτρης Φιλόπουλος κόντραρε σωτήρια.
83΄ο Φώτης Διακουμής βρέθηκε απέναντι στον Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο, αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Παναγιώτη Κώτσο.
88΄ο Νίκος Κόλλιας πάσα στον Γιώργο Παναγόπουλο, που καθυστέρησε να πλασάρει, η μπάλα στρώθηκε στον Χρήστο Αλεξανδρόπουλο, σούταρε, η μπάλα κτύπησε στο σώμα του Γρηγόρη Κάτσου και  στη συνέχεια στο χέρι του. Ο πάγκος και οι ποδοσφαιριστές της Εράνης Φιλιατρών ζήτησαν πέναλτι, ο διαιτητής Νεοφυτιάδης το θεώρησε ακούσιο, συνεχίζοντας έτσι τον αγώνα.
90΄ο Γιώργος Μωρόγιωργας δυνατό σουτ, ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος απέκρουσε.
92΄ο Νίκος Κόλλιας δυνατό σουτ, ο Δημήτρης Φιλόπουλος κόντραρε σωτήρια.
Μέτρια ήταν η διαιτησία του Νεοφυτιάδη από την ΕΠΣ Κορινθίας. Με λανθασμένες υποδείξεις οι βοηθοί Μπετσόγλου, Κωνσταντόπουλος από την ίδια  Ένωση.
Αποβλήθηκε στο 85΄ (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) ο Βασίλης Αλεβίζος (Εράνη Φιλιατρών).
Κίτρινη κάρτα είδαν οι Κωτσάκης, Κάτσος, Μπούρδος, Πατσιώτης, Ηλιόπουλος, Χριστόπουλος (Πάμισος Μεσσήνης), Κόλλιας (Εράνη Φιλιατρών).
Στο 88΄ απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Εράνης Φιλιατρών ο προπονητής Θεόδωρος Ανδριόπουλος για διαμαρτυρία στον διαιτητή Νεοφυτιάδη.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Σπύρος Τσίκινης, Γιάννης Αντωνόπουλος, Νίκος Γεωργακλής): Γρηγορόπουλος, Κωτσάκης, Κάτσος, Φιλόπουλος, Βεργόπουλος, Μπούρδος, Πατσιώτης (57΄ Χριστόπουλος), Διακουμής (86΄ Μωρόγιωργας), Κέρμαλης (60΄ Γερμάνης), Ηλιόπουλος, Αντωνίου.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Θεόδωρος Ανδριόπουλος): Π. Αλεξανδρόπουλος, Καραχάλιος (57΄ Γκίνο), Αντωνόπουλος, Αλεβίζος, Ζώης, Κώτσος, Παναγόπουλος, Σταθόπουλος (67΄ Χρ. Αλεξανδρόπουλος), Σπυρόπουλος (76΄ Ανδρώνης), Καραπετιάν, Κόλλιας.
Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Γεώργιος Κουρούσιας από την ΕΠΣ Αρκαδίας, ενώ γιατρός ο Ιωάννης Νέλλος.
– Το μεσσηνιακό ντέρμπι παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 φίλαθλοι.
– Πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και στο ημίχρονο, η διοίκηση του ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης έκανε αναφορά στον Γεώργιο Ασημακόπουλο (αποκαλούμενο ως «Σπάρδακλα»), που διετέλεσε προπονητής των «πρασίνων» της Μεσσήνης  και απεβίωσε το Σάββατο σε  ηλικία 87 ετών. Η διοίκηση των «πρασίνων» της Μεσσήνης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.
– Πριν την έναρξη του ματς αλλά και στο ημίχρονο, όπως και στο «φινάλε» η διοίκηση του ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης έκανε αναφορά στο 7ο τουρνουά που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 3.30 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Παύλου Πτωχού, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Παμίσου Μεσσήνης, Δήμαρχος Μεσσήνης, πρόεδρος ΤΕΔΚ Μεσσηνίας και Αντινομάρχης Μεσσηνίας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αγώνα μεταξύ του ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης και της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.
– Στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης δεν ήταν ο πρόεδρος του ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης Γιώργος Πετρουλάκης, καθώς απουσιάζει στην Ιταλία.