Bάρος στη μελέτη της Βέργας από το Δήμο Καλαμάτας


Μετά τις θετικές εξελίξεις προχθές από την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη μελέτη της Κηπούπολης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας σημείωσε χθες ότι εφεξής ο Δήμος θα «ρίξει όλες του τις δυνάμεις» στην ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης στη Βέργα. Μάλιστα, έδωσε σχετική διαβεβαίωση προς τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής.
Από την άλλη πλευρά, σχετικά με την απόφαση για την Κηπούπολη, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Συμβουλίου για την κατανόηση που έδειξαν στο αίτημα του Δήμου Καλαμάτας και των ιδιοκτητών οικοπέδων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην εισηγήτρια του θέματος, Ε. Κουδούνη, για τη βοήθεια και το ενδιαφέρον που δείχνει.

«Οι εξελίξεις με την παραπάνω μελέτη δείχνουν ότι από την πλευρά του υπουργείου υπάρχει μια σαφής διάθεση να προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα στο ξεμπλοκάρισμα των πολεοδομικών μελετών που έχουν βαλτώσει για χρόνια. Έτσι, μετά τις αποφάσεις για την Κηπούπολη και το Ασπρόχωμα, στόχος μας είναι να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό και με τη μελέτη της Βέργας», είπε χαρακτηριστικά.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη