Kομματικά απείθαρχος δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας


 

Συνάντηση «γαλάζιων» δημάρχων με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της Ν.Δ. έγινε προχθές στην Αθήνα, με θέμα τη στάση των πρώτων στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων και το «αντάρτικο» απέναντι στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στη συγκεκριμένη σύναξη δε γνωρίζουμε αν παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας.
Σκοπός της, πάντως, ήταν να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, με την υπόσχεση ότι η κυβέρνηση, και ειδικότερα το υπουργείο Εσωτερικών, θα επανεξετάσει το θέμα, με σκοπό να βρεθεί εναλλακτική λύση.
Κριτική υπήρξε, επίσης, από τους «γαλάζιους» αιρετούς και για την  περικοπή των αντιμισθιών και των συμβούλων των δημάρχων.

Χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, στη συνάντησή του με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ρωτήθηκε πώς συνάδει, από τη μια πλευρά, να στηρίζει την κυβέρνηση με κάθε τρόπο, όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει, και, από την άλλη, να βρίσκεται απέναντί της στις αποφάσεις για το μέλλον των ΟΤΑ.
Η απάντησή του ήταν: «Πρώτα και πάνω απ’ όλα είμαι αυτοδιοικητικός και αυτή η ιδιότητα κυριαρχεί στις όποιες κομματικές προτιμήσεις». «Εξάλλου», συμπλήρωσε, «σ’ ένα ανοικτό, φιλελεύθερο και δημοκρατικό κόμμα επιτρέπονται και οι όποιες διαφοροποιήσεις. Επομένως, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με τη στάση που έχει η Δημοτική Αρχή απέναντι στις συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης».
Όποια κι αν είναι η θέση του δημάρχου, μέχρι σήμερα η πρακτική του έχει δείξει το αντίθετο, εκτός από το παραπάνω θέμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα. Ας ελπίσουμε, όμως, ότι και στο μέλλον ο κ. Νίκας θα δείξει την ανάλογη στάση…

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη