Αιχμές Νίκα με άγνωστο παραλήπτη


Στενή συνεργασία Δήμου Καλαμάτας και 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Φωτό: Στασινός Μουτσούλας

 

Τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας στις προσπάθειες που καταβάλλει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και η κυβέρνηση στον τομέα της υγείας, εξασφάλισε χθες το μεσημέρι ο διοικητής της ΥΠΕ Παν. Κατσίβελας, κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Παν. Νίκα. 

Ο κ. Νίκας υποσχέθηκε μεν την καλύτερη δυνατή συνεργασία, αλλά δε δίστασε να μιλήσει και για τα «σύννεφα που υπήρξαν με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ως προς το ζήτημα των κτηρίων του παλιού νοσοκομείου, που προοριζόταν με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης Καραμανλή για διοικητικό κτήριο του Δήμου Καλαμάτας».

Πρόσθεσε πως οι εργασίες ανακατασκευής και διαρρύθμισης του χώρου βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και ότι είναι ίσως το μοναδικό έργο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που χρηματοδοτείται χωρίς εμπόδια. Ευχαρίστησε δε τον κ. Κατσίβελα που υποστήριξε το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας για την παραχώρηση του κτηρίου της πρώην καρδιολογικής κλινικής, προκειμένου να στεγαστούν εκεί δομές υγείας και πρόνοιας.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην παραχώρηση του προνομιακού, όπως το χαρακτήρισε, οικοπέδου στο χώρο του παλιού στρατοπέδου, νότια του ΚΕΚΥΚΑμΕΑ, για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας αστικού τύπου, που θα εξυπηρετήσει όλους τους κατοίκους της ανατολικής περιοχής.

Μίλησε δε για συνεργασία χωρίς κόντρες και γκρίνιες, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά εκείνων που «δεν έρχονται στο Δήμο, κάτι που έκανε ο κ. Κατσίβελας με την επίσκεψή του τιμώντας την πόλη». Απευθυνόμενος δε στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ, τον χαρακτήρισε άξιο κρατικό λειτουργό.

 

Φιλοφρονήσεις και ενημέρωση
Από την πλευρά του, ο κ. Κατσίβελας ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις, χαρακτηρίζοντας το δήμαρχο Καλαμάτας γνωστό αγωνιστή της Αυτοδιοίκησης με ευαισθησία στο χώρο της υγείας. «Μια συνομιλία μαζί του είναι ενδιαφέρουσα. Ανοίγει δρόμους και προοπτικές στη σκέψη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το αίτημα του Δήμου εξετάστηκε με σοβαρότητα.

Χαρακτήρισε κι αυτός δεδομένη τη συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και πληροφορήθηκε στη συνέχεια ότι έχει παραχωρηθεί στη διάθεση της 6ης ΥΠΕ το ισόγειο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Αρτεμισίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα και να αποτελέσει μια ακόμη υποδομή στο χώρο της υγείας στην περιοχή, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, που, όπως προέκυψε, δεν το γνώριζε ούτε ο κ. Κατσίβελας αλλά ούτε και η υποδιοικήτρια Ελένη Αλμπάνη.

Ο κ. Νίκας γνωστοποίησε, επίσης, πως ο Δήμος Καλαμάτας προέβη στην προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και σε εγκατάσταση διαδικτύου σε όλα σχεδόν τα χωριά, προκειμένου να γίνεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.     

Στη συνέχεια, αναχώρησαν με κατεύθυνση προς το παλιό στρατόπεδο αρχικά και το νοσοκομείο στη συνέχεια, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των εκτελούμενων εργασιών.