Αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου ζητά ο Δήμος Μεσσήνης


 

Μετά από πρόσφατη συνάντησή του με το διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), Γρηγ. Δούνη, ο δήμαρχος Μεσσήνης συναντήθηκε χθες στο γραφείο του με το σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, Αντ. Χαρούλη Αντώνη, στο πλαίσιο αυτοψίας που έκανε ο τελευταίος στα ακίνητα του Δημοσίου στην παραλία της Μπούκας.
Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα για τα οποία πρόσφατα ελήφθησαν αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν αιτήματα που πρόκειται να καταθέσει ο Δήμος για την παραχώρηση δημοσίων ακινήτων στις Κοινότητες Λογγάς και Αριστομένους, αντίστοιχα.
Τα αιτήματα αυτά αφορούν στην παραχώρηση προς το Δήμο των ακινήτων που στεγάζονταν τα πρώην κτηνιατρεία. Τα ακίνητα είχαν δοθεί κατά το παρελθόν από τις πρώην Κοινότητες στο Ελληνικό Δημόσιο για να κατασκευαστούν τα κτηνιατρεία και πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να επανέλθουν στην ιδιοκτησία του Δήμου. Για το ακίνητο που στεγάζεται το πρώην κτηνιατρείο Λογγάς, πρόθεση είναι να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και διενέργειας εκδηλώσεων, ενώ το πρώην κτηνιατρείο Αριστομένους να αξιοποιηθεί για τη στέγαση περιφερειακού ιατρείου, με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητή του νοσοκομείου Γ. Μπέζου.