Απέρριψε τη μελέτη για τον προλιμένα το λιμενικό ταμείο


 

Με ενστάσεις απαντά η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, με θέμα τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο «Ανάπλαση τμήματος Παραλιακής ζώνης Καλαμάτας», από οδό Ακρίτα έως οδό Λεωνίδου.

Το «Θ» από τις προηγούμενες ήδη ημέρες είχε αναφέρει ότι το κλίμα στο Λιμενικό Ταμείο ήταν αρκετά «βαρύ» για τη συγκεκριμένη παρέμβαση, εξαιτίας θεμάτων που αφορούν στη μη τήρηση των υποσχέσεων του Δήμου Καλαμάτας προς το Λιμενικό Ταμείο σε μια σειρά από έργα στην παραλιακή ζώνη, θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη χρήση και το χαρακτήρα του προλιμένα, αλλά και θεμάτων οικονομικής φύσεως.
Τελικά, με ψήφους 5 κατά και 4 υπέρ το Διοικητικό Συμβούλιο απέρριψε την πρόταση του Δήμου Καλαμάτας.
Η πρώτη αντίδραση, μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, ήταν, όπως αναμενόταν, «οργισμένη» από τη Δημοτική Αρχή. Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, με ανακοίνωση μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Καλαμάτας, εξέφρασε τη δυσφορία του, «γιατί αυτό το κεντρικό σημείο της πόλης, όπως υποστηρίζει, θα παραμείνει στην αθλιότητά του και θα δυσφημεί την πόλη και την περιοχή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου πρέπει να εξηγήσει γιατί αρνείται την ανάπλαση και την ανάδειξη σε παραθαλάσσιο πάρκο της χερσαίας ζώνης του προλιμένα.
Σε κάθε περίπτωση, εναντίον της απόφασης θα υποβληθεί ένσταση προς τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας».