Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 42χρονος ναυτικός


 

 

Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας βρέθηκε χθες ο 42χρονος Ρώσος β΄μηχανικός φορτηγού πλοίου, ο οποίος συνελήφθη διότι τραυμάτισε σοβαρά με δύο μαχαίρια 24χρονο Ουκρανό, μέλος του πληρώματος.

 

Ο Ρώσος, εμφανώς χτυπημένος στο πρόσωπο, οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος του απήγγειλε τις κατηγορίες και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.

 

Άγριος καυγάς
Το πλοίο MV Don 2 ταξίδευε από Ισπανία προς Τουρκία και ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου ειδοποίησε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ότι έχει τραυματία που χρειάζεται άμεση νοσηλεία. Το ελικόπτερο Super Puma που έσπευσε πάνω από το πλοίο παρέλαβε τον 24χρονο Ουκρανό τραυματισμένο με 5 μαχαιριές στην κοιλιά και τα πλευρά. Αφού διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί, οι δύο άντρες βρίσκονταν σε καμπίνα του πλοίου και είχαν καταναλώσει σημαντικές ποσότητες αλκοόλ. Εκεί, σημειώθηκε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ τους και τσακώθηκαν. Μάλιστα, χθες κατά την προσαγωγή του Ρώσου στον εισαγγελέα Καλαμάτας ήταν έντονα τα σημάδια στο πρόσωπό του από τον τσακωμό.
Μετά τον καυγά, ο 42χρονος Ρώσος έφυγε από την καμπίνα και πήγε στην κουζίνα, από την οποία πήρε δύο μαχαίρια και επέστρεψε. Ο Ουκρανός προσπάθησε να τον αφοπλίσει κρατώντας τον με τα χέρια του κι ενώ βρισκόταν πίσω του. Τότε, ο Ρώσος άρχισε να τον χτυπά με τα μαχαίρια προς τα πίσω, πλήττοντάς τον, κυρίως, στην κοιλιακή χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας έχει απαγορευθεί ο απόπλους του πλοίου, καθώς η θέση του β΄ μηχανικού είναι βασική και δεν μπορεί να συνεχιστεί το ταξίδι αν δεν πληρωθεί.