Για το διπλό στην Ελευσίνα η Μαύρη Θύελλα …


 

ΜΕ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΟΥΤΣΙ  ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

Του Νίκου Μπαλόπουλου

 

Μία από τις τελευταίες ευκαιρίες να καλυφθεί μέρος του χαμένου εδάφους και να ξεκινήσει η αγωνιστική – βαθμολογική αντεπίθεση της ομάδας, αποτελεί για την Καλαμάτα η αυριανή εκτός έδρας αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής του ομίλου νότου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας με αντίπαλο τον Αστέρα Μαγούλας, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Ελευσίνας. Είναι σαφές ότι με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, η Καλαμάτα μένει πολύ πίσω χάνοντας την επαφή της με τις θέσεις που οδηγούν στη Β΄ Εθνική και το ενδεχόμενο αυτό ενδέχεται ν’ ανοίξει τον «Ασκό του Αιόλου» φέρνοντας σημαντικές αλλαγές στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος.

 

Επειδή ο Ζόραν Γέφτοβιτς γνωρίζει καλά ότι τα περιθώρια αυτά έχουν στενέψει, και η Θύελλα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στην Ελευσίνα, δείχνει έτοιμος να προβεί σε αλλαγές σχετικά με το σχήμα και την τακτική που θ’ ακολουθήσει η ομάδα στο αυριανό ματς. Ο Σέρβος τεχνικός θα κάνει την Καλαμάτα πιο επιθετική και αυτό ακριβώς έδειξε στη χθεσινή προπόνηση, που έγινε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου στη Μεσσήνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι δοκίμασε στο αρχικό σχήμα το επιθετικό δίδυμο Καούνου – Αθανασόπουλου, επαναφέροντας ταυτόχρονα και τον Θόδωρο Πούτσι, που πλέον θ’ αγωνίζεται κανονικά ως μικρός. Η Καλαμάτα θα παραταχθεί με 4-4-1-1 και την ενδεκάδα ν’ αποτελείται από τους Κοψαχείλη ή Ζαρόπουλο (εφόσον ο πρώτος είναι απόλυτα  έτοιμος θ’ αποτελέσει τη βασική λύση για τη θέση του τερματοφύλακα), Σκαρλάτο, Καντούτση, Τριανταφυλλάκη και Τρίψα στην άμυνα, και τους Πασά, Τσαγκαράκη, Ηλιόπουλο, Πούτσι στη μεσαία γραμμή. Ο Αθανασόπουλος δοκιμάστηκε μπροστά από το δίδυμο των μεσαίων χαφ (Πασά, Τσαγκαράκη), και πίσω από τον Βαγγέλη Καούνο, που θα έχει περισσότερες βοήθειες και στηρίγματα σ’ αυτό το ματς. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο και κατόπιν στις 4.00 μ.μ. η αποστολή θα αναχωρήσει οδικώς για τη Γλυφάδα, όπου και θα διανυκτερεύσει.  Εκτός αποστολής θα μείνει ο τιμωρημένος Τσιμικλής και κάποιοι από τους παίκτες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας τους.

 

 

«Παρουσιάζεται» τέλος του μήνα ο Πούτσι
Όπως γράψαμε στο χθεσινό φύλλο, η Καλαμάτα έχει πλέον στα χέρια της το νέο δελτίο του Θόδωρου Πούτσι, που θ’ αγωνίζεται ως Έλληνας και ταυτόχρονα ως μικρός. Ο 20χρονος μέσος κλήθηκε μάλιστα να «παρουσιαστεί» στις  Ένοπλες Δυνάμεις στα τέλη του μήνα. Το στοιχείο αυτό ενδέχεται ν’ αποτελέσει μέρος της υπερασπιστικής γραμμής του ΤΑΠ στην εκδήλωση της ένστασης της Προοδευτικής, που έχει οριστεί για την προσεχή Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολα θα εκδικαστεί τη συγκεκριμένη ημέρα, και πιθανότατα θα πάει για αργότερα η υπόθεση Πούτσι. Η Διοίκηση της Καλαμάτας έκανε το τελευταίο διάστημα, σίγουρα με μεγάλη καθυστέρηση, αυτά που έπρεπε για να εξασφαλίσει το νέο δελτίο του Πούτσι και πλέον απομένει να μάθουμε εάν μπορεί να παίξει ρόλο στο ενδεχόμενο μιας θετικής για την ομάδα απόφασης.

 

 

Ευχαριστίες σε Δήμο Μεσσήνης και Πάμισο
Την ικανοποίησή τους για τη χρήση των εγκαταστάσεων στον Άγιο Νικόλαο Μεσσήνης, εξέφρασαν οι ιθύνοντες του ΤΑΠ, που θέλησαν να ευχαριστήσουν δημοσίως τόσο τη Δημοτική Αρχή, όσο και ειδικότερα τον Δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, αλλά και τον Πάμισο για την παραχώρησή τους στην ομάδα.

 

Πληρωμές χθες και έπεται συνέχεια.
Τέλος, μέρα πληρωμών ήταν η χθεσινή αλλά και η προχθεσινή για μερίδα ποδοσφαιριστών, που είδαν τους λογαριασμούς τους να ενσωματώνουν το ποσό το οποίο κατέθεσε σ’ αυτούς η διοίκηση. Είχαν δοθεί κάποια λίγα χρήματα κυρίως στους μικρούς πριν από λίγες ημέρες και θ’ ακολουθήσει στις αρχές της εβδομάδας το τελευταίο γκρουπ.