Είσοδος, πεζόδρομος και πάρκινγκ βελτιώνουν την προσβασιμότητα στην Κορώνη


 

Της Βίκυς Βετουλάκη

 

 

Εντός Ιανουαρίου θα είναι έτοιμη και θα παραδοθεί η νέα είσοδος της Κορώνης, όπως δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, κατά την επίσκεψή του εκεί για αυτοψία σε έργα της περιοχής.
Συνοδευόμενος και από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, εξέτασαν και τη δυνατότητα δημιουργίας χώρου στάθμευσης οχημάτων στην είσοδο της Κορώνης, προκειμένου να λυθεί ένα σημαντικό πρόβλημα των επισκεπτών της περιοχής.

 

 

Σε ό,τι αφορά την είσοδο της Κορώνης, ο κ. Αλευράς σημείωσε ότι το έργο ολοκληρώνεται εντός του Ιανουαρίου και είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματα στη διευκόλυνση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.
Επίσης, αναφέρθηκε στη δημιουργία του πεζόδρομου, ο οποίος «δίνει άλλη αίσθηση» στους επισκέπτες της περιοχής, τους οποίους προδιαθέτει για τη συνέχεια της επίσκεψής τους στην Κορώνη.
Μία σημαντική παρέμβαση που θα γίνει, είναι και η δημιουργία πλατώματος, ανάντη του δρόμου στη δεξιά πλευρά. Ο κ. Αλευράς παρατήρησε ότι οι κάτοχοι των εκεί ιδιοκτησιών έχουν δεχτεί να παραχωρήσουν ένα τμήμα, προκειμένου να δημιουργηθεί πλάτωμα 1,5-2,5 μ. και να σταθμεύουν αυτοκίνητα και λεωφορεία. Η στάθμευση αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή της Κορώνης, λόγω της ιδιομορφίας στη χωροταξία της πόλης και των στενών δρόμων.

 

 

Λιμάνι
Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Κορώνης, αναμένεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για να συνεχισθεί το έργο που προβλέπει την κατασκευή 100 μ. προσήνεμου μόλου, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ο οποίος θα αποτρέπει τελείως τους έντονους κυματισμούς.

Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων έχει καθυστερήσει σημαντικά, καθώς είναι γνωστό το πρόβλημα με την έλλειψη υπαλλήλων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ασχολούνται με τις εγκρίσεις των περιβαλλοντικών όρων.

 

Τέλος, ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι οι περιβαλλοντικοί όροι για το γεφύρι του Λαγκούβαρδου βρίσκονται στο γραφείο του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης κ. Αγγελάκα για υπογραφή.