Εθελοντική αιμοδοσία χθες στο Κοινωνικό Ιατρείο


Εθελοντική αιμοδοσία με αρκετή συμμετοχή διοργανώθηκε χθες, στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου, στο παλαιό νοσοκομείο και στο κτήριο της πρώην σχολής νοσοκόμων.
Η αιμοδοσία ξεκίνησε στις 4.30 το απόγευμα και διήρκεσε έως τις 7.30, ενώ διοργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλων του Ιατρείου, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Καλαμάτας και το Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχί-Ζω», με τη συνεργασία του αρμόδιου τμήματος του νοσοκομείου.

Μάλιστα, μετά την αιμοδοσία προσφέρθηκαν στους εθελοντές λιχουδιές που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ).
Επίσης, εκδήλωση ευαισθητοποίησης και προβληματισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και τίτλο «Διαφορετικοί άνθρωποι, ίδιες ανάγκες», πραγματοποίησε προχθές πρωί, έξω από το Δημαρχείο Καλαμάτας, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης λειτούργησαν βιωματικά εργαστήρια από το προσωπικό του Κέντρου και εργαζόμενους στο πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας, ενώ συμμετείχαν μαθητές των 21ου και του 24ου Δημοτικών Σχολείων Καλαμάτας.