Ετήσιος απολογισμός 2012 του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού


 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΟΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΤΡΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

 

Ετήσιος απολογισμός 2012 του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού

Καθώς το 2012 φτάνει στο τέλος του, ας κάνουμε μια ανάδρομη σε μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές για το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού. Η καινοτομία και η πρωτοτυπία χαρακτήρισαν πολλές από τις δράσεις μας με αποτέλεσμα να μας συζητούν και να προσπαθούν να μας αντιγράψουν αρκετοί σύλλογοι της χώρας.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, μερικές σημαντικές δράσεις του 2012:

Δημιουργήσαμε ίσως τη μεγαλύτερη Ακαδημία στίβου στην Ελλάδα, 400 εγγεγραμμένων αθλητών, οι οποίοι απολαμβάνουν την πραγματοποίηση προπονήσεων έξι μέρες την εβδομάδα. Συνυπολογίζοντας το τμήμα της Μεσσήνης και της Κυπαρισσίας, και με την προσθήκη της αγωνιστικής ομάδας, ξεπεράσαμε το αριθμητικό «φράγμα» των 500 αθλητών.

Καθιερώσαμε τη διεξαγωγή αγωνιστικής ημερίδας για την Ακαδημία μας μια φορά ανά μηνά. Δυο ημερίδες (αρχή και τέλος αγωνιστικής περιόδου) έχουν εορταστικό χαρακτήρα με παρέλαση, ρίψη βεγγαλικών, μετάλλια κλπ.

Αγωνιστήκαμε και επιτύχαμε την ανάδειξη του Μεσσηνιακού ως 1ου επαρχιακού συλλόγου στίβου της χώρας, στις κατηγορίες των παίδων-κορασίδων.

Αποκτήσαμε, προς όφελος των νεαρών αθλητών, το εξειδικευμένο ενδεδειγμένο αθλητικό υλικό, πιστοποιημένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, «IAAF Kids’ Athletics».

Συμμετείχαμε (και εξακολουθούμε να πράττουμε αναλόγως) σε events αθλητικού-ψυχαγωγικού- επιμορφωτικού χαρακτήρα σε μηνιαία βάση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η συνδυαστική επίσκεψη με αγωνιστική δραστηριότητα στο Costa Navarino, καθώς επίσης η περιήγηση στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Αμαρουσίου (ΟΑΚΑ, Κλειστό Μπάσκετ, Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο) και στο Adventure Park στη Μαλακάσα.

Προβήκαμε στην διαδικασία αναπαραγωγής DVD ποικιλόμορφης, και σχετικής με τη Τμήμα Στίβου, θεματολογίας.

Αναδείξαμε την ιστοσελίδα μας (www.messiniakos.com) σε μια από τις δημοφιλέστερες («στιβικές») στην χώρα, συγκεντρώνοντας περισσότερους από δώδεκα χιλιάδες επισκέπτες στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε με επτά προπονητές στίβου/ καθηγητές Φυσικής Αγωγής οι οποίοι προσφέρουν τις γνώσεις, την εμπειρία και το μεράκι τους στο Τμήμα Κλασικού Αθλητισμού του Μεσσηνιακού.

Στα τέλη του περασμένου Οκτώβριου, στο συνεδριακό κέντρο του ELITE, παρουσιάσαμε σε μια άκρως εντυπωσιακή εκδήλωση, παρουσίας 1000 προσκεκλημένων, το Μεσσηνιακό του μέλλοντος.

Σε μια εποχή που αλλάζει δραματικά οι επιλογές για τη νεολαία της πόλης μας είναι ελάχιστες. Το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου παρέχει κάτι παραπάνω από ένα σκέτο αθλητικό προϊόν, από μία απλή αθλητική υπηρεσία. Η πραγματοποίηση των καθημερινών προπονήσεων, η συμμέτοχη σε αγωνιστικές — ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, η διοργάνωση ποικιλόμορφων events, η παροχή δωρεάν αθλητικού υλικού, τα εκπτωτικά πακέτα προϊόντων/ υπηρεσιών που προκύπτουν στους αθλητές από καταστήματα χορηγών μας, συντείνουν στο γεγονός και τη διαπίστωση ότι η ενασχόληση με τα δρώμενα του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού αποτελούν ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ.

Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Τα καλυτέρα είναι μπροστά μας….