Καλογιάννης για Ολυμπία: Η αρχική σύμβαση δεν τροποποιείται


 

Ο ΣΤ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΗΞΗ ΤΗΣ

Η αρχική σύμβαση δεν τροποποιείται…

Κ. Χατζηδάκης: Από τον Απρίλιο του 2013 μπαίνουν μπουλντόζες στα «παγωμένα» έργα

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης παράδοσης του τμήματος Παραδείσια- Τσακώνα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Σταύρος Καλογιάννης, ρωτήθηκε και για το μέλλον της Ολυμπίας Οδού, ιδιαίτερα για το επίμαχο κομμάτι που αφορά στη σύνδεσή της με την Τσακώνα.

Απαντώντας τόνισε τα εξής: «Όπως είπε προηγουμένως και ο κ. Χατζηδάκης, προτεραιότητά μας είναι να γίνει επανεκκίνηση στα έργα στις τέσσερις συμβάσεις παραχώρησης.

 

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα έχει γίνει, το ανακοινώσαμε πριν από δέκα μέρες περίπου, η καταρχήν συμφωνία με τους παραχωρησιούχους. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συνεργασία, οι παραχωρησιούχοι ουσιαστικά, με τις τράπεζες και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί είναι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να έχει αυτή η συμφωνία ολοκληρωθεί, έτσι ώστε στη συνέχεια να καταθέσουμε στη Βουλή τις τροποποιημένες συμβάσεις.

 

Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι συμβάσεις περιλαμβάνουν το φυσικό αντικείμενο που αρχικώς περιλαμβανόταν σε αυτές. Οι συμβάσεις δεν έχουν τροποποιηθεί σε ό,τι αφορά το φυσικό αντικείμενο». 

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος ότι τους επόμενους μήνες και τα υπόλοιπα έργα των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητόδρομων θα ξεπεράσουν τα προβλήματα τα οποία έχουν και από τον Απρίλιο θα μπουν μπουλντόζες.
Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε με τους παραχωρησιούχους. Προς αυτή την κατεύθυνση διαπραγματευόμαστε με τις 43 τράπεζες οι οποίες έχουν συμμετοχή σ’ αυτά τα μεγάλα έργα».