Κλίμα ευφορίας στην παρουσίαση Γέφτοβιτς


 

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Β΄ΕΘΝΙΚΗ»

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΡΑΛΛΗ ΓΙΑ ΜΠΕΝΟ, ΨΥΧΟΓΙΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ «ΚΑΥΤΑ»  ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου προπονητή της Καλαμάτας Ζόραν Γέφτοβιτς, έγιναν χθες το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση που είχε ετοιμάσει η διοίκηση του ΤΑΠ σε γνωστό ξενοδοχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Σύσσωμη η διοίκηση – απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων μονάχα ο Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης – καλωσόρισε με τον πλέον επίσημο τρόπο τον Σέρβο τεχνικό, που καλείται σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για την ομάδα να κάνει την υπέρβαση και να τη βάλει στα μονοπάτια πρωταθλητισμού. Ο Γιώργος Ράλλης έκανε το ξεκίνημα, και το έκανε μάλιστα μ’ έναν ιδιαίτερο και έντονο τρόπο, ασπαζόμενος τον κ. Γέφτοβιτς και ευχόμενος νίκες και πολλές επιτυχίες στον νέο τεχνικό της Καλαμάτας.
Τα βλέμμα ήταν στραμμένα στον μέχρι πρότινος προπονητή της Ζακύνθου και νυν της Μαύρης Θύελλας, που φάνηκε αισιόδοξος, αλλά και συγκρατημένος, όμως η συζήτηση στράφηκε και σ’ άλλα «μέτωπα», ειδικότερα αυτά των «διαζυγίων» με Γιώργο Μπένο και Αντώνη Ψυχογιόπουλο. Ο πρόεδρος του ΤΑΠ δεν κρύφτηκε, δίνοντας απαντήσεις, αλλά θεώρησε ιδανικό για την ηρεμία της ομάδας να κρατήσει κάποια πράγματα για τον εαυτό του.
Μάλιστα, ο κ. Ράλλης όπως και ο Ζόραν Γέφτοβιτς, ζήτησαν τη δεδομένη χρονική στιγμή την απόλυτη στήριξη των φιλάθλων, θεωρώντας αυτή κομβική εν όψει των κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν, μιας και τα αποτελέσματά τους μπορούν να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το στόχο της ανόδου…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΛΛΗΣ
«Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ πολλές επιτυχίες στο νέο μας προπονητή και να τον παρουσιάσουμε και επίσημα στο φίλαθλο κοινό της ομάδας μας. Εύχομαι βεβαίως να ξεκινήσει με το δεξί, αφού το ματς που ακολουθεί με την Επισκοπή είναι πολύ σημαντικό, λαμβάνοντας πλέον χαρακτήρα τελικού. Θεωρούμε ότι θα κάνουμε μέσα από το θετικό αποτέλεσμα ένα νέο, έστω και ετεροχρονισμένο ξεκίνημα, αφού η ομάδα είναι η αλήθεια πως έχει μείνει λίγο πίσω. Κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες μας έφεραν πίσω, όμως δεν έχει χαθεί τίποτα και ο στόχος παραμένει ο ίδιος, δηλαδή η άνοδος στη Β΄ Εθνική. Θέλουμε να δικαιώσουμε και εσάς και τον κόσμο, που οφείλω να αναφέρω ότι βρίσκεται πολύ έντονα κοντά στην ομάδα. Ως διοίκηση προσπαθούμε να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, για να βάλουμε την ομάδα στο σωστό δρόμο», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΑΠ, δίνοντας πάσα στον νέο προπονητή της ομάδας.
ΖΟΡΑΝ ΓΕΦΤΟΒΙΤΣ
«Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον πρόεδρο που με εμπιστεύθηκαν, για να οδηγήσουμε αυτή τη μεγάλη ομάδα σε μια κατηγορία που αξίζει να βρίσκεται. Ξέρω ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι με δουλειά και βοήθεια από τον κόσμο θα τα καταφέρουμε. Δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, όμως θα προσπαθήσω να δώσω ώθηση στην ψυχολογία, ρίχνοντας βάρος και στην τακτική. Όλοι ξέρουμε ότι το παιχνίδι της Κυριακής είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το κερδίσουμε. Υπάρχουν κάποια προβλήματα αλλά πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν, τουλάχιστον τα περισσότερα, και η πλειοψηφία των παικτών θα αγωνιστεί κανονικά. Δεν έχω μάθει να λέω πολλά, μου αρέσει να μιλάω στο γήπεδο και θα μου επιτρέψετε να εκφράσω πιο σαφή άποψη όταν θα έχει περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός, που όπως και ο κ. Ράλλης, δέχθηκε στη συνέχεια τις ερωτήσεις των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ.
Η πρώτη ερώτηση είχε να κάνει με το θέμα του Ψυχογιόπουλου και το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης. Ο κ. Ράλλης πήρε το λόγο τονίζοντας: «Ο ποδοσφαιριστής μάς ζήτησε να αποχωρήσει και εμείς δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε. Ήταν επιλογή του να μην κατεβαίνει στις προπονήσεις, θεωρώντας ότι δεν το επέτρεπε η αξιοπρέπειά του. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όμως να ξέρετε ότι η Καλαμάτα δεν παρακαλάει κανέναν. Ούτε τον Αντώνη, ούτε κανέναν άλλο».
Στη συνέχεια ζητήθηκε από τον κ. Γέφτοβιτς να αναπτύξει το πλάνο του και την προπονητική του φιλοσοφία, με τον 54χρονο τεχνικό να αναφέρει: «Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και δίνω μεγάλο βάρος στην ψυχολογία, όμως κοιτάζω κάθε ματς ξεχωριστά, επιζητώντας τη νίκη για την ομάδα μου».
Όσον αφορά το ζήτημα των αποχωρήσεων ή προσθηκών ποδοσφαιριστών στην μεταγραφική περίοδο που ακολουθεί, τόνισε: «Μετά τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν θα έχω πιο σαφή εικόνα σχετικά με το ρόστερ της ομάδας. Το θεωρώ πολύ καλό, όμως θα δούμε τί ανάγκες υπάρχουν και τι κινήσεις θα πρέπει να γίνουν. Μπορώ να πω αυτή τη στιγμή ότι έχουμε και καλούς παίκτες, αλλά και πολύ καλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια».
Στο τραπέζι και με αποδέκτη τη διοίκηση και τον κ. Ράλλη, έπεσε το θέμα της καλύτερης οργάνωσης και των πιθανών λαθών της διοίκησης, σχετικά με τη διαχείριση του προβλήματος που προέκυψε και που έφερε το «διαζύγιο» με Μπένο αλλά και Ψυχογιόπουλο… «Έγιναν σίγουρα κάποια λάθη, αλλά δεν υπήρχε από μέρους μας σκοπιμότητα. Προσπαθήσαμε να πάρουμε τις ιδανικές για την ομάδα αποφάσεις, και σίγουρα δεν επιθυμούσαμε αυτή την εξέλιξη. Δε θα γινόταν η αλλαγή προπονητή, εάν κερδίζαμε στο Αίγιο. Δεν το είχαμε σχεδιάσει. Η ομάδα δεν απέδιδε και σε τέτοιες περιπτώσεις την πληρώνει ο προπονητής, που να αναφέρω ότι τον ευχαριστούνε ιδιαίτερα μιας και αποτελεί κομμάτι της ομάδας και της πορείας της. Εάν χρειαστεί θα ενισχύσουμε το τιμ με την προσθήκη κάποιου ανθρώπου, όμως αυτό θα γίνει ύστερα από συζήτηση με τον κ. Γέφτοβιτς και εφόσον κριθεί αναγκαίο. Σίγουρα χρειάζεται καλή οργάνωση, κάτι τέτοιο θα είχε εξαλείψει τον κίνδυνο και τα προβλήματα με τις ενστάσεις που προέκυψαν. Ελπίζω ότι θα πάμε καλά με την περίπτωση Πούτσι, όμως εάν δεν τα καταφέρουμε ρίξτε την ευθύνη σε εμένα. Κυκλοφόρησαν κάποια ονόματα και τελευταία του Μπλέτσα, που απ’ όσο γνωρίζω δεσμεύεται με την τοπική ομάδα του Φαραί, όμως αυτή τη στιγμή προέχει η νίκη επί της Επισκοπής. Στα χρόνια που διοικούμε, κανείς προπονητής δεν είχε και δεν ήθελε γενικό αρχηγό, εάν ο Ζόραν θέλει άνθρωπο στα αποδυτήρια θα τον έχει. Θα ήθελα να κάνω έκκληση στον κόσμο, που όσον αφορά τους οργανωμένους είχαν σπουδαία στάση στο ματς του Αιγίου, να σταθεί στο πλευρό της ομάδας όσο το δυνατόν πιο έντονα και να βοηθήσει να ανέβει η Καλαμάτα κατηγορία», τόνισε ο κ. Ράλλης, ενώ και ο κ. Γέφτοβιτς έκανε τη δική του έκκληση στον κόσμο της Καλαμάτας, που είχε εκπροσώπηση στην εκδήλωση, μέσα από την παρουσία λίγων φιλάθλων της.
Τέλος, τέθηκε και το ερώτημα της πιθανής μετατροπής της ομάδας σε ΠΑΕ με τον πρόεδρο του ΤΑΠ να απαντά: «Εάν ανέβουμε θα πρέπει ούτως ή άλλως να γίνουμε ΠΑΕ. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάνει κάποια συγκεκριμένη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, όμως είναι στα σχέδιά μας».
Αισιοδοξία για Τσαγκαράκη, Τσιμικλή αλλά και Πασά
Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Καλαμάτα συνέχισε την προετοιμασία της με προπόνηση χθες το μεσημέρι στο γήπεδο του Άρι. Τα μηνύματα ήταν θετικά για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, που θα βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή τους. Ο Τσιμικλής μπορεί να μην συμμετείχε στο πρόγραμμα, όμως έγινε για προληπτικούς λόγους και υπολογίζεται κανονικά, ο Τσαγκαράκης ανέβασε στροφές και σήμερα ενδέχεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή και να αγωνιστεί εφ’ όσον χρειαστεί, έχει ο Άγης Πασάς. Πιο σαφής όμως θα γίνει η εικόνα μετά τη σημερινή προπόνηση που θα γίνει και πάλι στο γήπεδο του Άρι, το οποίο, όπως σας αναφέραμε στο χθεσινό ρεπορτάζ, θα παραχωρηθεί το Σάββατο στην Επισκοπή, προκειμένου να κάνει την τελευταία της προπόνηση πριν το ματς.

Σφυρίζει ο Στέλιος Φώτης
Ο Στέλιος Φώτης του συνδέσμου Ευβοίας θα σφυρίξει το Κυριακάτικο παιχνίδι της Καλαμάτας με την Επισκοπή που θα αρχίσει στις 2 μ.μ. προκειμένου να διευκολυνθεί η Κρητική ομάδα κατά την επιστροφή της, έχοντας στο πλευρό του τους Κωνσταντάντιο και Καραγιάννη του ιδίου συνδέσμου.

Επίσκεψη ποδοσφαιριστών, αύριο στο 4ο Δημοτικό
Θέλοντας να αναπτύξουν το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας αλλά και να έρθουν πιο κοντά με τη νεολαία της πόλης, οι ιθύνοντες της Μαύρης Θύελλας προγραμμάτισαν λίγο πριν το κρίσιμο ματς της Κυριακής με την Επισκοπή, επίσκεψη ενός γκρουπ ποδοσφαιριστών στο 4ο Δημοτικό Καλαμάτας.  Θα βρεθούν λοιπόν στο συγκεκριμένο σχολείο μοιράζοντας προσκλήσεις για το ματς της Κυριακής, αλλά και θα υπογράψουν αυτόγραφα στους μικρούς μαθητές.