Κρίσιμο πενθήμερο για Κρητικό…πιθανή νέα επαφή με Ψυχογιόπουλο


 

Του Νίκου Μπαλόπουλου

 

 

Η προσπάθεια ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού της Καλαμάτας, που είναι αποδυναμωμένο μετά τις αποχωρήσεις Καούνου, Επιφάνη, Μπαούρη, Μπράχο Ψυχογιόπουλου, είναι εδώ και κάμποσα 24ωρα σε εξέλιξη, με τους Ζόραν Γέφτοβιτς, Βασίλη Μπλέτσα και Γιώργο Ράλλη να έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας το έργο τους, ο καθένας από το πόστο του.

 

Προσπάθεια η οποία ξεκίνησε με το άνοιγμα επικοινωνίας με τον Στέλιο Κρητικό, που βρίσκεται πολύ κοντά στο ν’ αποχωρήσει από τον Βύζαντα Μεγάρων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Θάρρους», που πρώτο αποκάλυψε την επιθυμία επιστροφής στην Καλαμάτα του 27χρονου επιθετικού, το επόμενο πενθήμερο θα υπάρξουν εξελίξεις. Μπάσιμο για τον Κρητικό έχει κάνει και σύλλογος της Β΄ Εθνικής, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία στις τάξεις της διοίκησης, που θεωρεί ότι ο ικανός επιθετικός θα επιλέξει τη Μαύρη Θύελλα, εφόσον λύσει το συμβόλαιό του από τον Βύζαντα.

 

 

Πιθανή νέα επαφή με Ψυχογιόπουλο
Η περίπτωση Κρητικού δείχνει ικανή να καλύψει την απώλεια του Καούνου, ωστόσο παραμένουν δύο κενά στις επιλογές βασικών παικτών που θέλει ο κ. Γέφτοβιτς, δηλαδή του κεντρικού αμυντικού και του επιτελικού μέσου. Κι αν για τη δεύτερη περίπτωση αυτή τη στιγμή οι ιθύνοντες της Καλαμάτας προσπαθούν να βρουν υποψήφιους «στόχους», για την πρώτη τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Δε χρειάζεται μάλιστα να ψαχτούν ιδιαίτερα, αρκεί να βρεθεί η χρυσή τομή και να μπουν στην άκρη οι εγωισμοί. Μιλάμε για τον Αντώνη Ψυχογιόπουλο, που μίλησε πριν από λίγες ημέρες με τον Βασίλη Μπλέτσα και είναι πιθανό να υπάρξει νέα επαφή μέσα στα επόμενα 24ωρα. Εάν θέσουμε ως βάση το συναίσθημα και το όφελος της Καλαμάτας, τότε οι δύο πλευρές οφείλουν να τα βρουν. 
Από κει και πέρα, επαφή υπήρξε χθες με τον 20χρονο αμυντικό μέσο, Μάριο Φιλάι, που όλα δείχνουν ότι θ’ αποχωρήσει από τη Ζάκυνθο, στην οποία αγωνίζεται από πέρυσι το Γενάρη, και το πιθανότερο είναι ότι θα επιστρέψει στην Καλαμάτα, απ’ όπου και προέρχεται ποδοσφαιρικά, μιας και ξεκίνησε την καριέρα του από τον τοπικό Ηρακλή, από τον οποίο μεταπήδησε στη συνέχεια στον Αστέρα Τρίπολης. Μαζί μ’ αυτόν υπάρχει στη σχετική λίστα ενίσχυσης της κατηγορίας των μικρών και το όνομα του Άγγελου Σαραντόπουλου, που ανήκει στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά επίσης προέρχεται από την ποδοσφαιρική Μεσσηνία.

 

 

Αύριο τα αποτελέσματα της μαγνητικής του Πούτσι
Όσον αφορά, τέλος, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι ποδοσφαιριστές έκαναν χθες το πρωί προπόνηση και πλέον έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, μέχρι την Πέμπτη, οπότε και επιστρέφουν στο γήπεδο. Ο κ. Γέφτοβιτς μπορεί να υπολογίζει για τη συνέχεια τον Κλέαρχο Αλεξανδρόπουλο, που μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς, και σύντομα τον Τάσο Κωνσταντακόπουλο, που ανεβάζει ένταση. Όσον αφορά στον Θόδωρο Πούτσι, αύριο θα βγουν τα αποτελέσματα της μαγνητικής, με τα πρώτα μηνύματα να είναι ενθαρρυντικά.