Μικρή η συμμετοχή στη διαμαρτυρία έξω από το Κτηματολογικό Γραφείο (φωτογραφίες)


 

Διαβάστε αύριο στο "Θάρρος" συνέντευξη  της προϊσταμένης του Κτηματολογικού γραφείου Καλαμάτας

Εν αναμονή των ενεργειών του υπουργείου Δικαιοσύνης ο Κ. Μαργέλης

Της Βίκυς Βετουλάκη

Επιμένει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, στο αίτημά του για τον τρόπο λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Καλαμάτας, αν και στη χθεσινή προειδοποιητική διαμαρτυρία δεν τον ακολούθησαν μέλη του Συλλόγου.
Σε δηλώσεις του, μάλιστα, έψεξε τους δικηγόρους που δε συμμετείχαν, όπως και τους συμβολαιογράφους, ενώ επανέλαβε πως η προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου «είτε θα αλλάξει συμπεριφορά και τρόπο λειτουργίας άμεσα είτε θα πρέπει να αντικατασταθεί».

Ισχνή συμμετοχή
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου και η γενική συνέλευση αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί χθες, από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, προειδοποιητική διαμαρτυρία έξω από το Κτηματολογικό Γραφείο, καθώς, όπως έχει τονιστεί σε έγγραφα του Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά και από μέλη στη γενική συνέλευση, υπάρχει πρόβλημα στη συνεργασία τους με το Γραφείο και την προϊσταμένη.

Ωστόσο, χθες το πρωί έξω από το Κτηματολογικό Γραφείο δε συγκεντρώθηκαν ούτε 10 δικηγόροι, με αποτέλεσμα λίγο πριν από τις 11.00 να αποχωρήσουν.

 

Ο κ. Μαργέλης σε δηλώσεις του σχολίασε: «Η διαμαρτυρία μας είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα και αναμένουμε τις ενέργειες από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη, παρά το γεγονός ότι στη γενική συνέλευση συμμετείχε ικανός αριθμός δικηγόρων. Για ανεξήγητους λόγους δεν ήρθαν σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Σημεία των καιρών είναι αυτά για τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Θέλω να σχολιάσω ότι δεν είδα και κάποιον συμβολαιογράφο να έρθει να συμπαρασταθεί στη διαμαρτυρία του Συλλόγου και αυτό χρήζει ερμηνείας, αν και γνωρίζω ότι πολλοί συμβολαιογράφοι προσυπογράφουν όσα λέει η διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου για τις δυσλειτουργίες του Κτηματολογικού Γραφείου».
 

 

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας