Νέα απόρριψη αίτησης υπερχρεωμένου διότι απερίσκεπτα υπερχρεώθηκε …


 

Άλλη μια απορριπτική απόφαση για αίτηση υπερχρεωμένου νοικοκυριού εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, ενώ αναμένεται να καθαρογραφούν άλλες δύο αποφάσεις, οι οποίες όμως είναι θετικές.

 

Η νέα απορριπτική απόφαση αφορά 49χρονη, μακροχρόνια άνεργη, με τρία ενήλικα παιδιά. Η οφειλή της από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες ανέρχεται σε 61.392,67 ευρώ. Ο σύζυγός της οφείλει από επτά καταναλωτικά δάνεια και δύο στεγαστικά 217.514,72 ευρώ και έχει, επίσης, καταθέσει αίτηση για ρύθμιση των οφειλών του.  Πρόκειται για μία από τις δύο αποφάσεις που αναμένεται να καθαρογραφούν και είναι θετικές.
Σύμφωνα με την απόφαση για την αίτηση της 49χρονης, το 2009 προχώρησε σε μεταβίβαση με πωλητήριο συμβόλαιο των 3/16 ιδανικών μεριδίων οικοπέδου εμβαδού 127,20 τ.μ. Ακολούθως, τον Οκτώβριο του 2011 κατέθεσε αίτηση για να ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

 

Το δικαστήριο στην απορριπτική απόφαση αναφέρει ως αιτιολογία ότι αποδείχθηκε πως η αιτούσα δεν εμπίπτει στην περίπτωση υπερχρεωμένου οφειλέτη ο οποίος δικαιούται να υπαχθεί στις διατάξεις. Προέκυψε ότι πρόκειται περί οφειλέτη ο οποίος απερίσκεπτα υπερχρεώθηκε, όπως η ίδια ομολογεί στις προτάσεις της, και παρά ταύτα μεταβίβασε εμπράγματα δικαιώματά της επί ακινήτου και, μάλιστα, στην αντικειμενική αξία κατά τους ισχυρισμούς της, αν και γνώριζε ότι με αυτό τον τρόπο ενδεχομένως να μην μπορεί να αποπληρώσει τους πιστωτές και να καταστήσει δυσμενέστερη τη θέση της κατά τη διαδικασία του νόμου.
Β.Β.