Νέο πλήγμα για τη Μαύρη Θύελλα…παρελθόν και ο Ψυχογιόπουλος


Του Νίκου Μπαλόπουλου

Η αποχώρηση του Γιώργου Μπένου από την τεχνική ηγεσία της Καλαμάτας, σε συνδυασμό με τα όσα προηγήθηκαν και κυρίως την παρουσία σημαντικών οργανωτικών – διοικητικών κενών, έχουν φέρει μια σειρά έντονων προβλημάτων στις τάξεις της ομάδας, σε τέτοιο σημείο που να επηρεάζουν άμεσα τον τρόπο λειτουργίας της Μαύρης Θύελλας. Φαίνεται ότι έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την ταλαιπωρημένη τα τελευταία χρόνια ομάδα της Καλαμάτας, που αντί να βρίσκεται σε ρόλο οδηγού στη μικρή γι’ αυτή Γ΄ Εθνική, απλά ακολουθεί ή και χάνεται από τις εξελίξεις. Δεν μιλάμε βεβαίως τόσο για το αγωνιστικό μέρος, όσο κυρίως για το οργανωτικό, που δείχνει ν’ αποτελεί τη δεδομένη χρονική στιγμή το μεγάλο «πλήγμα».
Και πως αλλιώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κανείς την απόφαση και την πράξη από την πλευρά του Αντώνη Ψυχογιόπουλου, να ζητήσει, το βράδυ της Πέμπτης, τη λύση του συμβολαίου του από τον Γιώργο Ράλλη. Ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός θεωρώντας ότι η διοίκηση δεν τον στήριξε απέναντι στα όσα του καταλόγισε ο Γιώργος Μπένος, ζήτησε από τον πρόεδρο της ομάδας να αποχωρήσει και αυτός αποδέχθηκε το αίτημά του… «Η ηθική και η αξιοπρέπειά μου είναι πάνω απ’ όλα. Δεν έχω μάθει να κάθομαι σε συμβόλαια και γι’ αυτό ακριβώς ζήτησα να φύγω. Είμαι καθαρός και δεν επιτρέπω σε κανέναν να παίζει με το όνομά μου. Προκειμένου να διαφυλάξω το όνομά μου, την αξιοπρέπειά μου και την ηθική μου, αλλά και να προστατεύσω την ομάδα της Καλαμάτας, πήρα την απόφαση αυτή, η οποία και δεν αλλάζει», δήλωσε μιλώντας στο «Θάρρος» ο Ψυχογιόπουλος, ο οποίος  περίμενε ν’ αναπτυχθεί «ασπίδα προστασίας» από του ανθρώπους της διοίκησης, κάτι που θεωρεί ότι δεν έγινε. Είναι τόσο απογοητευμένος και στενοχωρημένος από τις εξελίξεις και κυρίως τα όσα του καταλόγισε ο πρώην τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Μπένος, που σκέπτεται ακόμα και να σταματήσει το ποδόσφαιρο.
Ενδεχομένως  όλα αυτά να μην είχαν πάρει τη συγκεκριμένη τροπή, και κυρίως να μην είχαν φθάσει σ’ αυτό το σημείο, εάν  υπήρχε ο άνθρωπος εκείνος που θα κρατάει τις ισορροπίες εντός των αποδυτηρίων και γύρω από την ομάδα, ρόλο τον οποίο θέλουν οι άνθρωποι της διοίκησης να δώσουν στον Βασίλη Μπλέτσα.

Έρχεται σήμερα ο Γέφτοβιτς
Το θέμα που προέκυψε με τον Ψυχογιόπουλο, έβαλε σε δεύτερη μοίρα το προπονητικό κομμάτι και την συμφωνία με τον Ζόραν Γέφτοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός αναμένεται σήμερα το πρωί στη Μεσσηνία, για να υπογράψει το συμβόλαιό του, και να ξεκινήσει άμεσα δουλειά. Πιθανότατα μετά την ολοκλήρωση του τυπικού μέρους, θα γίνει και η παρουσίασή του στα ΜΜΕ.

Έλυσε το συμβόλαιό του ο Μπάουρης
Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που θα βρει ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας, δε θα βρίσκεται, όπως προαναφέραμε ο Ψυχογιόπουλος, αλλά και ο 20χρονος αμυντικός Σάββας Μπάουρης. Είχαμε γράψει από την προηγούμενη εβδομάδα την επιθυμία του να αποχωρήσει, λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων που είχαν προκύψει. Ο Ροδίτης αμυντικός ζήτησε τελικά να φύγει και να επιστρέψει στην πατρίδα του, κάτι που θα γίνει αφού λύθηκε το συμβόλαιό του. Θα κάνει και σήμερα προπόνηση και μετά θα φύγει από την Καλαμάτα.

Προπόνηση στο στάδιο και μετά ρεπό
Στα αγωνιστικά τέλος ο Στάθης Βανικιώτης ακολούθησε χθες πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», έχοντας στη διάθεσή του τους υγιείς και ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές. Απουσίαζαν οι Τσαγκαράκης, Τσιμικλής, Καούνος, Κοψαχείλης, Πασάς, που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, αλλά και ο Ανδρεόπουλος, που έκανε μαγνητική για να φανεί εάν υπάρχει… θέμα με τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Το θετικό είναι ότι συμμετείχε ο Σκαρλάτος, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση νωρίς το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο και η επιστροφή στο γήπεδο έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, οπότε θα ξεκινήσει δουλειά ο κ. Γέφτοβιτς, στοχεύοντας στο νικηφόρο αποτέλεσμα στην αναμέτρηση με την Επισκοπή.

Για καφέ με τους παίκτες ο Μπένος
Το βράδυ της Πέμπτης σε καφετέρια της παραλίας, ο Γιώργος Μπένος υποδέχθηκε και αποχαιρέτισε το σύνολο των ποδοσφαιριστών πλην των Κοψαχείλη και Ψυχογιόπουλου. Ευχήθηκε μάλιστα στους παίκτες να πετύχουν το μεγάλο στόχο και την άνοδο της ομάδας στη Β΄ Εθνική.

Ήρθε η πρώτη δόση (10.000 ευρώ) από την Ένωση
Στα ταμεία της ομάδας προστέθηκαν 10.000 περίπου ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στην πρώτη δόση από τα χρήματα που θα λάβει η Καλαμάτα από την Ένωση. Συνολικά, θα έρθουν στο σύλλογο κάτι περισσότερο από 40.000 ευρώ (50.000 κανονικά μείον το Φ.Π.Α.).