Οργισμένος ο Π. Νίκας για την απόρριψη της μελέτης του προλιμένα


 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

«Πυρ και μανία» ήταν χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την κατά πλειοψηφία απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής Μεσσηνίας με την οποία δεν έγινε δεκτή η ανάπλαση στη χερσαία ζώνη του προλιμένα.
Ως γνωστόν, το Λιμενικό Ταμείο με ψήφους 5 υπέρ και 4 κατά απέρριψε τη μελέτη και την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο και ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε χθες τη στενοχώρια του. Όπως δήλωσε, ο Δήμος δε θα το βάλει κάτω, ανακοινώνοντας πως θα προβεί σε ενστάσεις κατά της απόφασης στη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Ταυτόχρονα, θα ζητήσει, όπως είπε, εγγράφως να πληροφορηθεί ποιες είναι οι απόψεις του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, αλλά και του υπουργείου Ναυτιλίας επί του συγκεκριμένου θέματος, μιας και οι εκπρόσωποί τους στη Λιμενική Επιτροπή καταψήφισαν τη μελέτη.

 

Ο κ. Νίκας άφησε και αιχμές κατά του λιμενάρχη, ως προς το αν ψήφισε ως πρόσωπο ή ως αξιωματικός που δέχθηκε εντολές να καταψηφίσει τη μελέτη. «Το θέμα δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, τελεία και παύλα», είπε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο ανέφερε την κακή κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα ανατολικά του λιμανιού της Καλαμάτας, αλλά και στις προσπάθειες που κατέβαλλε η Δημοτική Αρχή, προκειμένου «να αλλάξει η άσχημη εικόνα που δυσφημεί την πόλη». Όπως σημείωσε, «δουλέψαμε τέσσερις μήνες για τη μελέτη, η χρηματοδότηση είναι έτοιμη και η ανάπλαση θα βελτιώσει την κατάσταση. Δεν παίζουμε με την πόλη και με τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τη χρηματοδότηση. Προέχει η εξυπηρέτηση των κατοίκων και η ποιότητα ζωής τους».