«Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι» από την Πειραματική σκηνή Καλαμάτας


 

Της Μαρίας Νίκα

 

 

Όμορφα σκηνικά, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και ευφάνταστα πολύχρωμα κοστούμια περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι» του Ευγένιου Τριβιζά, η παράσταση που ανεβάζει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Το έργο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πασσάκου και μουσική Νίκου Κυπουργού, θα παίζεται από την Τετάρτη 2 έως και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο.
Για μια τρυφερή ιστορία, με χιούμορ αλλά και συγκίνηση, κάνει λόγο η πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής, Λέττα Πετρουλάκη. Ο Γιώργος Πασσάκος μάς θυμίζει την παράσταση που είχε ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με το ίδιο έργο, πριν από 21 χρόνια, όπου συμμετείχε και ο ίδιος ως ηθοποιός. Σκηνοθέτης τότε ήταν ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ενώ τα κοστούμια που είχε φτιάξει η Ντόρα Λελούδα για το ΔΗΠΕΘΕΚ χρησιμοποιούνται και στην παράσταση της Πειραματικής.
Ο Γιώργος Πασσάκος έχει κάνει, επίσης, τη χορογραφία, τα κοστούμια συμπληρώνονται από το βεστιάριο της Πειραματικής, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Γεωργία Λυμπεροπούλου.
Παίζουν, με σειρά εμφάνισης, 40 έφηβοι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Νεφέλη Ζονάφου, Σοφία Σταυρούλια, Γιάννης Εγγλέζος, Έλλη Γιαννακούλα, Στράτος Τζανετέας, Αριστείδης Σαμπάτης, Διονύσης Νικολακόπουλος, Καλυψώ Αλμπάνη, Βάσω Κορδάτου, Όλγα Κωνσταντακοπούλου, Αναστασία Τζιωρτζίδη, Νίκος Δημητρακόπουλος, Γιάννης Δίσκος, Αχιλλέας Ζερβός, Ράνια Γεωργανά, Βίνα Σέργη, Εύη Μίνου, Θεοδώρα Καρμή, Δημήτρης Αργύρης, Βασίλης Μπούχαλης, Μιράντα Άχμεντ, Φαίδρα Μερκούρη, Έφη Παχή, Χαρά Ζαχαροπούλου, Άγγελος Μπαχαρακάκης, Μαρία Φιλοπούλου, Σωτηρία Παπαζήση, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Πολυτίμη Μούστου, Παναγιώτα Γεωργανά, Κατερίνα Βασιλάκη, Βασούλα Θεοδωρακοπούλου, Εύα Σέργη, Σταματίνα Φωτοπούλου, Λυδία Αγγελοπούλου, Βινίκη Χίσα, Σαβίνα Ντερβίση, Αιμιλία Μπαλαμπάνου, Σταματίνα Τσιγάρου, Μαρία Κωστοπούλου.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ και 6 το μειωμένο.

 

Το έργο
Η ιστορία παρουσιάζει τη φιλική αγάπη ενός κοριτσιού σε ένα χιονάνθρωπο. Η Μαριάννα προσπαθεί να ταξιδέψει το χιονάνθρωπό της μέχρι το Βόρειο Πόλο, για να τον σώσει από τις πρώτες αχτίδες του ήλιου. Η βεβαιότητα του «πάντοτε» που αποζητά η αγάπη και η παροδικότητα των εφήμερων πραγμάτων της ζωής έρχονται σε αντίθεση.
Η Πειραματική Σκηνή ευχαριστεί θερμά τον Ευγένιο Τριβιζά για την ευγενική παραχώρηση του θεατρικού κειμένου, τον Νίκο Κυπουργό για την προσφορά της μουσικής του έργου, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και τον πρόεδρο της «Φάρις» για τα θεατρικά κοστούμια, τη Μαρία Κωνσταντακοπούλου και τον Γεράσιμο Βεναρδή για τη βοήθειά τους.