Ποικίλες αντιδράσεις στην πρόταση να τιμηθεί η οικογένεια Μπόμπολα από το Δήμο Μεσσήνης


 

Αντιδράσεις θετικές, αλλά και αρνητικές, προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης η πρόταση του συμβούλου Γ. Τσώνη να «τιμηθεί» με κάποιον τρόπο η «μεγάλη θυσία της οικογένειας Μπόμπολα, που είναι πατριώτης μας και πόνεσε οικονομικά για να κρατήσει το έργο κατασκευής του δρόμου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας. Είναι η μόνη σύμβαση παραχώρησης που προχώρησε, όταν οι άλλες σταμάτησαν και συνέχισε και τελείωσε», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Ευχαρίστως να το κάνουμε, αρκεί να μην παρεξηγηθούμε», απάντησε ο δήμαρχος Μεσσήνης, ενώ θετική ήταν και η τοποθέτηση του συμβούλου της πλειοψηφίας, Ι. Τσούση, ο οποίος είπε πως ο συνάδελφός του έχει δίκιο και πως όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία (ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.) «έμπαινε μέσα» 10-12 εκατ. ευρώ.

 

Επικριτικός ήταν στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Αποστολόπουλος. Όπως είπε, «η Ελλάδα έχει δρόμους ιδιωτών και αυτό το επικροτείτε. Εμείς πρέπει να πληρώσουμε κι εσείς λέτε μπράβο. Όταν τα διόδια κοστίζουν περισσότερο από 10 ευρώ, δεν ξέρω γιατί υπάρχει χαρά. Ότι ξεπουλήθηκε η χώρα σε δέκα οικογένειες; Είναι πατριωτισμός η τσέπη των πλουσίων; Είναι ντροπή να βγάλουμε ψήφισμα τη στιγμή που η Ελλάδα εξαφανίζεται και του χρόνου έρχεται και η σειρά του Δήμου».                    
Χ.Χ.