Πρεμιέρα Γιέφτοβιτς απέναντι στην Επισκοπή -Δύο ερωτηματικά στη μεσαία γραμμή


 

 

Του Νίκου Μπαλόπουλου

 

Θετικά μηνύματα, στο μέτωπο των τραυματιών, άφησε η ολοκλήρωση της χθεσινής προπόνησης της Καλαμάτας στο γήπεδο το Άρι, αφού ο Ζόραν Γέφτοβιτς, είδε όλους σχεδόν τους παίκτες του, να λαμβάνουν μέρος χωρίς προβλήματα σ’ αυτή. Με εξαίρεση τον Σωκράτη Κοψαχείλη, που δεν είναι απόλυτα έτοιμος αλλά θα συμπεριληφθεί στην αποστολή λόγω έλλειψης δεύτερου τερματοφύλακα – ο Κωνσταντακόπουλος παραμένει τραυματίας – ο 54χρονος Σέρβος τεχνικός μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του, εν όψει του αυριανού κρίσιμου «τελικού» με την Επισκοπή, όλους τους ποδοσφαιριστές του.
Τόσο ο Πασάς, όσο και ο Τσαγκαράκης συμμετείχαν κανονικά, ανεβάζοντας κατακόρυφα στροφές, ολοκληρώνοντας μάλιστα την προπόνηση χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Το στοιχείο αυτό δημιουργεί ιδανικές προϋποθέσεις, και δίνει τη δυνατότητα στον κ. Γέφτοβιτς, να διαχειριστεί όπως επιθυμεί το ματς. Ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας που ξέρει καλά ότι υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα και αυτό είναι η νίκη, έδειξε μάλιστα από χθες να έχει έτοιμα τα περισσότερα από τα χαρτιά του. Υπάρχει ένα διπλό ερωτηματικό όσον αφορά το χώρο της μεσαίας γραμμής, το οποίο επικεντρώνεται στο βαθμό ετοιμότητας του Πασά, και αν μπορεί αυτός να βγάλει μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

 

Πάντως, ο Ζόραν Γέφτοβιτς θα στηριχθεί σε μεγάλο ποσοστό στη συνταγή του προκατόχου του, δίνοντας όμως κάποιες μικρές πινελιές επιθετικότητας και ανάπτυξης. Το 4-5-1 παραμένει, αλλά θα είναι διαφοροποιημένο ως προς την επιθετική κατεύθυνσή του και θα μεταλλάσσεται σε 4-3-3 υπό συνθήκες. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Ζαρόπουλος,  και στο κέντρο της άμυνας ο Καντούτσης, με τον Σκαρλάτο που θα αναλάβει τον ρόλο του «φευγάτου» Αντώνη Ψυχογιόπουλου. Στο δεξί άκρο ο Τρίψας και αριστερά ο Τριανταφυλλάκης, συμπληρώνοντας την αμυντική τετράδα.
Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, ο Τσαγκαράκης με τον Τσιμικλή είναι οι σίγουροι στον άξονα, και το πιθανότερο είναι ότι κοντά τους θα βρίσκεται ο νεαρός Ανδρεόπουλος, με τους Ηλιόπουλο και Πούτσι να ξεκινούν στα άκρα και τον Βαγγέλη Καούνο να είναι ο μοναδικός προωθημένος. Αυτά δοκίμασε ο τεχνικός της Καλαμάτας στο πρώτο μέρος του χθεσινού διτέρματος, όμως στο δεύτερο, έδωσε χώρο στον Πασά αντί του Ανδρεόπουλου, γεγονός που εάν πράξει, θα τον υποχρεώσει ν’ αλλάξει μικρό, αφήνοντας στον πάγκο τον Πούτσι, χρησιμοποιώντας στη θέση του τον Γεωργιόπουλο.
Η ολοκλήρωση της προετοιμασίας που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στις 11.00 στον Άρι, θα λύσει τα όποια ερωτηματικά όσον αφορά το αρχικό σχήμα. Μετά το τέλος της προπόνησης, που θα έχει και πάλι πολλά στημένα, θα γίνει και βιντεοθεραπεία με παρακολούθηση αγώνα της Επισκοπής.

Με είκοσι παίκτες στην Καλαμάτα η Επισκοπή και προπόνηση στον Άρι

Είκοσι παίκτες πήρε στην αποστολή για το αυριανό ματς με την Καλαμάτα ο τεχνικός της Επισκοπής, Γιώτης Σταματόπουλος, που  πραγματοποίησε την τελευταία προπόνηση σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο του Άρι. Ο κ. Σταματόπουλος άφησε εκτός τον νεαρό αμυντικό Μπαμπουλάκη και πήρε στην αποστολή  20 παίκτες που είναι οι Α. Κελαϊδής, Νικηφόρος, Μαραθιανός, Δερμίσης, Αργυράκης, Ψωμάς, Μποτωνάκης, Μιχελιδάκης, Φραντζεσκάκης, Δελήμπασης, Σελινιωτάκης, Μουρτζανός, Αντιασβίλι, Σουμπασάκης, Ρουμπάκης, Κοζανίδης, Τριανταφύλλου, Πουλάκης, Τζέκος, Βελονάκης.

Η αποστολή της Επισκοπής αναχώρησε χθες το βράδυ ακτοπλοϊκώς από τα Χανιά για Αθήνα και από εκεί οδικώς έφτασε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην Καλαμάτα.