Π. Τατούλης: Αιτία πολέμου ο περιορισμός της Ολυμπίας οδού


 

Ανυποχώρητος δήλωσε για άλλη μια φορά χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, από την Καλαμάτα όπου βρέθηκε το πρωί, για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού έτσι ακριβώς όπως προβλέπεται από την κυρωμένη σύμβαση της Βουλής.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, λέγοντας πως όλα δείχνουν πως η απόφαση του Ελεγκτικού θα είναι θετική, ενώ το μόνο πρόβλημα που απομένει είναι ο ηλεκτροφωτισμός του δρόμου, καθώς δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση του κράτους με τη ΔΕΗ.

Ολυμπία Οδός
Για την Ολυμπία Οδό, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι προχθές είχε άλλη μια συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, στα περιθώρια ημερίδας στην Πάτρα, και επανέλαβαν την άποψή τους για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης ως προς την υλοποίηση του έργου.
Η στάση τους, τόνισε, μαζί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξακολουθεί να είναι σκληρή στο θέμα αυτό και απαιτούν να απεγκλωβισθεί το έργο γρήγορα από τα χρηματοοικονομικά προβλήματα, καθώς η ολοκλήρωσή του είναι σημείο αναφοράς.
Υπογράμμισε δε, ότι αναφέρονται μόνο στην οριστική υλοποίηση όλου του οδικού άξονα, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση που υπεγράφη από τη Βουλή, ενώ δε θα γίνει καμία υποχώρηση από αυτό το σημείο και είναι casus belli οποιαδήποτε κίνηση έχει στόχο να περιορίσει το έργο. Επανέλαβε, μάλιστα, την πρόθεσή του για προσφυγή σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, αν δεν υλοποιηθεί η σύμβαση της Βουλής.
Καταλήγοντας για το θέμα αυτό, είπε πως ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Χαν έχει ταχθεί, επίσης, υπέρ της άποψης της Περιφέρειας.

Παραδείσια – Τσακώνα
Μιλώντας στη συνέχεια για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα και την παράδοσή του, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι η ενημέρωση που έχει λέει πως όλα πάνε καλά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο δρόμος θα παραδοθεί. Μετά την έκδοση της απόφασης θα απαιτηθεί ένα διάστημα 15-20 ημερών με καλές καιρικές συνθήκες για να δοθεί στην κυκλοφορία.
«Άκουγα μετ’ επιμονής διάφορους φορείς και παράγοντες που επικαλούνταν παρεμβάσεις στα δικαστικά θεσμικά όργανα. Αυτό είναι αδιανόητο, απαράδεκτο και δημιουργεί ζήτημα, το οποίο πίσω του κρύβει κομματικές ιδιοτέλειες και πολιτικές. Εμείς πρέπει να μείνουμε έξω από αυτές τις πολιτικές», υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι απομένει μια εκκρεμότητα, η οποία αφορά στη σύμβαση του κράτους με τη ΔΕΗ για τον ηλεκτροφωτισμό. Η Περιφέρεια έχει κάνει παρεμβάσεις για το ζήτημα αυτό στη ΔΕΗ και την κυβέρνηση, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα, όταν ανακοινωθεί η απόφαση του Συμβουλίου.

Της Βίκυς Βετουλάκη