Ρατσιστική απογραφή της Χρυσής Αυγής και για Καταστηματάρχες …


 

…μετά τα παιδιά και τους παιδικούς.

Έφτασε το σχετικό έγγραφο στο Δήμο Καλαμάτας

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Έγγραφο προς όλες τις Περιφέρειες έχει στείλει το υπουργείο Ανάπτυξης, ζητώντας ενημέρωση για τον αριθμό των μεταναστών που διατηρούν καταστήματα και δραστηριοποιούνται εμπορικά, ύστερα από σχετική ερώτηση της Χρυσής Αυγής.
Σε μία ακόμα περίπτωση η κυβέρνηση δείχνει να ικανοποιεί τα αιτήματα της Χρυσής Αυγής, η οποία, μετά τα νήπια, ζητά τα στοιχεία των εργαζόμενων μεταναστών, σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει τη ρατσιστική απογραφή της.
Σε σχετική μας ερώτηση προς τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, μας επιβεβαίωσαν ότι το παραπάνω έγγραφο έφτασε και στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία. Εκείνο που δε μας απαντήθηκε είναι τι θα πράξει η Δημοτική Αρχή.
Στην ερώτηση η Χρυσή Αυγή ζητούσε να ενημερωθεί για τον αριθμό των μεταναστών που εργάζονται στην Ελλάδα και τη χώρα προέλευσής τους, καθώς και για το πλήθος αδειών υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου που έχουν δοθεί σε μετανάστες.
Το ερώτημα πλέον είναι πόσες από τις τοπικές αρχές σε όλη την Ελλάδα θα απαντήσουν θετικά, δίνοντας τα στοιχεία που ζητά η Χρυσή Αυγή,  τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν χρήσιμο «εργαλείο» για νέα πογκρόμ.
Στο έγγραφο, εκτός από την εντολή του υπουργείου για συλλογή των στοιχείων, επισυνάπτεται η σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή. Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Έπειτα από το ανωτέρω σχετικό έγγραφο με το οποίο μας διαβιβάστηκε η αριθμ. 3403/24-10-2012 ερώτηση του βουλευτή κ. Γερμενή Γεωργίου, σας στέλνουμε φωτοαντίγραφο της εν λόγω ερώτησης και παρακαλούμε να μας απαντήσετε αυθημερόν με fax στα εξής σημεία: α) πόσες άδειες υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου έχουν χορηγηθεί στην περιοχή ευθύνης σας, β) πόσες εξ αυτών κατέχουν αλλοδαποί και γ) πόσες ανά χώρα προέλευσης».