Ρεπούση: «Ο πήχυς πλέον ψηλώνει για την κυβέρνηση»


 

 

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Νομαρχιακής Συνέλευσης του κόμματος

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

 

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα γραφεία του ΤΕΕ  η νομαρχιακή συνέλευση Μεσσηνίας της ΔΗΜΑΡ, στην οποία συμμετείχε και η βουλευτής Α’ Πειραιά, Μαρία Ρεπούση, καθώς και ο Μπάμπης Βακαλόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας Πελοποννήσου.

 

Πριν ξεκινήσουν οι κομματικές διαδικασίες, η βουλευτής Μ. Ρεπούση παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στο ξεκίνημά της απολογήθηκε για το γεγονός ότι δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο να συναντήσει φορείς της πόλης, ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα της περιοχής.

 

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή, χαρακτήρισε  ως υψηλού ρίσκου την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με τα δύο κόμματα που σε μεγάλο βαθμό ήταν υπεύθυνα για την κακή κατάσταση της χώρας. Παρατήρησε, όμως, ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο και σύμφωνα με το διπλό εκλογικό αποτέλεσμα, δεν υπήρχε άλλη διέξοδος για τη χώρα. «Η Ελλάδα έπρεπε να μείνει στο ευρώ και στην ευρωζώνη. Για τη ΔΗΜΑΡ αυτό ήταν ένα βήμα διεξόδου από την κρίση. Γι’ αυτό προχωρήσαμε και σε μια κυβέρνηση, που για εμάς ήταν εθνικής σωτηρίας», υποστήριξε.

 

Από εκεί και πέρα, όμως, είπε, ότι αυτό σε καμία περίπτωση δε μηδένισε τις διαφορές που υπήρχαν μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και των άλλων κομμάτων ή έπαψε να έχει ισχύ το ζήτημα «δεξιά ή αριστερά». «Γι’ αυτό», σχολίασε, «και σε αρκετές αποφάσεις της κυβέρνησης ήμασταν κριτικοί και εκφράσαμε διαφορετικές απόψεις στη Βουλή».
Η περίοδος, ωστόσο, του «μέσου όρου» και των «συμβιβασμών», συνέχισε η βουλευτής, «τελείωσε. Από τον καινούργιο χρόνο θα πρέπει να υπάρχουν χειροπιαστές μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Η κυβέρνηση οφείλει με σταθερά αλλά ορατά βήματα να προχωρήσει στην πολυπόθητη ανάπτυξη».

 

Τέλος, σε ερώτηση για τη στάση του Οδ. Βουδούρη σε κάποιες από τις αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ, η κυρία Ρεπούση είπε ότι για το κόμμα της η κριτική και η άλλη άποψη είναι στοιχείο δημοκρατίας. «Από εκεί και πέρα, όμως, θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η προγραμματική συμφωνία με τους άλλους κυβερνητικούς εταίρους δεν μπορεί να αποδώσει καρπούς μέσα στους πέντε πρώτους μήνες μιας κυβέρνησης» συμπλήρωσε.

 

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας