Στη Βενετία βρέθηκε ο Καφαντάρης με στόχο την ανάπτυξη πολιτιστικής και αναπτυξιακής συνεργασίας


 

Στη Βενετία βρέθηκε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Πετρόπουλο, το δημοτικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Νικήτα, τη διευθύντρια του Μανιατάκειου Ιδρύματος Βίκυ Ιγγλέζου, τον Andrea Nanneti, σύμβουλο του Δήμου και μέλος του Δ.Σ. του Μανιατακείου Ιδρύματος, ύστερα από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Marco Polo System. Σκοπός, να συζητήσουν το πλαίσιο συνεργασίας των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Βενετίας στο πρόγραμμα με τίτλο «Ιστορική Μνήμη του Δήμου Πύλου-Νέστορος».

 

Μαζί με την αντιπροσωπεία από το Δήμο Πύλου-Νέστορος, στη Βενετία ταξίδεψαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Παπαφωτίου και ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ και του ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

Το περασμένο καλοκαίρι προηγήθηκαν συναντήσεις στην Πύλο, έδρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ανάμεσα στο δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη και το διαχειριστή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Marco Polo System, Pietrangello Petteno, όπου και τέθηκαν τα θεμέλια της μεταξύ τους συνεργασίας.

 

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου οι κ.κ. Καφαντάρης και Βιρβιδάκης, εκπροσωπώντας την ΚΕΔΕ, συμμετείχαν στο Διοικητικό Συμβούλιο των Εταίρων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Marco Polo System, με θέματα τον οικονομικό απολογισμό του έτους 2012 και τον τριετή προγραμματισμό δράσεων έως το έτος 2015. Εκεί, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος πρότεινε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Marco Polo System. Επιπροσθέτως, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος διεκδικεί την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ελλάδα στη Μεθώνη, στο κτήριο που έχει ήδη παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό.