«Στόχος η άνοδος στη Β΄ Εθνική» δήλωσε ο Γιέφτοβιτς στην πρώτη του προπόνηση


 

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Την πρώτη του προπόνηση ως τεχνικός της Μαύρης Θύελλας πραγματοποίησε χθες το πρωί στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» ο Ζόραν Γέφτοβιτς, ο οποίος αναλαμβάνει να οδηγήσει την ομάδα της Καλαμάτας στα μονοπάτια του πρωταθλητισμού. Άλλωστε και ο 54χρονος Σέρβος τεχνικός γνωρίζει εξ αρχής ότι για την Καλαμάτα υπάρχει μόνο μία οδός, και αυτή είναι η άνοδος στη Β΄ Εθνική.
Στη σύντομη ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές, πριν από την έναρξη της προπόνησης, κατέστησε σαφές το στόχο που έχει θέσει για μια ομάδα όπως είναι αυτή που αναλαμβάνει… «Στόχος για την Καλαμάτα δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Η ομάδα είναι υποχρεωμένη να ζητά κάθε Κυριακή τη νίκη, είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει τον πρωταθλητισμό και την άνοδο. Υπάρχει καλό ρόστερ, εξαιρετική διοίκηση και πολύς κόσμος, στοιχεία τα οποία μπορούν να ωθήσουν την ομάδα προς τον πρωταθλητισμό. Ευελπιστώ ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και στο τέλος θα έχουμε πετύχει το στόχο μας», δήλωσε και αφού είχε κάνει τη γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές ο Στάθης Βανικιώτης.

Το προφίλ του νέου
τεχνικού της Καλαμάτας

Η πρώτη εικόνα κρίνεται ιδιαίτερα θετική, όπως θετική ήταν η ενέργεια που έβγαλε ο 54χρονος τεχνικός. Σκιαγραφήσαμε το προφίλ του, στο βαθμό που μπορούμε να το κάνουμε, θέλοντας να μεταφέρουμε μια πρώτη εικόνα στους φιλάθλους της ομάδας. Είναι ιδιαίτερα ήρεμος, ρίχνει μεγάλο βάρος στην ψυχολογία και δείχνει αρκετά εργατικός. Με βάση αυτά που «έβγαλε» στη χθεσινή προπόνηση, θα λέγαμε ότι αρέσκεται να δουλεύει αρκετά με την μπάλα, βάζοντας ίσως σε δεύτερη μοίρα τη φυσική κατάσταση. Πάντως, τη δεδομένη στιγμή εκείνο που αποτελεί στοίχημα για τον ίδιο, είναι να ανεβάσει ψυχολογικά την ομάδα, ωθώντας τη στη νίκη στο κρίσιμο ματς της Κυριακής με την Επισκοπή.

Πιθανότατα σήμερα
η παρουσίασή του

Στο πλευρό του κ. Γέφτοβιτς βρέθηκε χθες ο Στάθης Βανικιώτης, ο οποίος παραμένει σταθερά στο τεχνικό τιμ, όντας ο άμεσος συνεργάτης του. Αντιθέτως, αποχώρησε από το τιμ ο Γιώργος Πολυμενέας, ο οποίος είχε ενταχθεί μέσα από σχετική εισήγηση του Γιώργου Μπένου.
Στο γήπεδο βρέθηκε παράλληλα σύσσωμο σχεδόν το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας, με πρώτους τους κ.κ. Παπαθεοδωρίδη, Λουκά, Γυφτέα και Μουζάκη. Ο Γιώργος Ράλλης βρισκόταν στην Αθήνα για επαγγελματικές υποχρεώσεις, και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο η παρουσίαση του νέου τεχνικού θα γίνει εκτός απροόπτου σήμερα μετά το τέλος της προπόνησης, που έχει προγραμματιστεί για τις 2.30 μ.μ. στο γήπεδο του Άρι.

Πολλά τα προβλήματα εν όψει Επισκοπής
και κινητικότητα στις τάξεις των φιλάθλων

Ουσιαστικά σήμερα ξεκινά η προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής με την Επισκοπή, στον οποίο η Καλαμάτα θα επιδιώξει να κατακτήσει το τρίποντο, καλύπτοντας το χαμένο έδαφος. Δυστυχώς, τα προβλήματα είναι αρκετά, αφού και χθες οι Πασάς, Τσαγκαράκης, Καούνος, Τσιμικλής, Κοψαχείλης ακολούθησαν ατομικό, ενώ έλειπε ο Ανδρεόπουλος, ο οποίος έκανε πριν από λίγες ημέρες μαγνητική, για να φανεί εάν υπάρχει πρόβλημα στους κοιλιακούς. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος των Καούνου, Τσαγκαράκη, Τσιμικλή, όμως θα φανεί από σήμερα.
Κι αν τα προβλήματα δημιουργούν μια «ομιχλώδη» κατάσταση στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, δεν ισχύει το ίδιο για το μέτωπο της παρουσίας του κόσμου. Ήδη έχουν αρχίσει οι ενέργειες και οι ετοιμασίες από την πλευρά των φιλάθλων, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο πλην της νίκης. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, στις ανακοινώσεις τους στο διαδίκτυο, μιλούν για νίκη και… νέο ξεκίνημα.