Τα ηνία στον Μπλέτσα… Συνδετικός κρίκος διοίκησης, τεχνικού τιμ και ποδοσφαιριστών


 

Του Νίκου Μπαλόπουλου

 

Την πρώτη και πολύ σημαντική κίνηση που αποσκοπεί στην αλλαγή του κλίματος και τη βελτίωση των δεδομένων, πραγματοποίησε πριν από λίγες ώρες η διοίκηση της Καλαμάτας. Αυτή εστιάζεται στην τοποθέτηση του παλιού παίκτη της ομάδας και ιδιαίτερα αγαπητού από τους φιλάθλους της, Βασίλη Μπλέτσα, σ’ έναν ιδιαίτερο ρόλο, που θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της διοίκησης, του τεχνικού τιμ και των ποδοσφαιριστών. Κίνηση που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει σίγουρα λύσεις σε μέτωπα τα οποία είχαν προκύψει το τελευταίο διάστημα. Ο Μπλέτσας «παρουσιάστηκε» στους ποδοσφαιριστές χθες, και θα βρίσκεται μάλιστα, παρ’ ότι συνεχίζει ως ποδοσφαιριστής και υπεύθυνος Ακαδημιών στο Φαραί, κοντά στην ομάδα στον Κυριακάτικο εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Μαγούλας.
Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν η μόνη θετική που προέκυψε τις τελευταίες ώρες. Η δεύτερη έχει να κάνει με την  υπόθεση του Θόδωρου Πούτσι, που και χθες δεν εκδικάστηκε από την αρμόδια επιτροπή της Ένωσης. Το ευχάριστο δεν είναι είναι ότι δεν εκδικάστηκε και ότι ορίστηκε για την επόμενη Πέμπτη νέα ημερομηνία – σύμφωνα με πληροφορίες και η πλευρά της Προοδευτικής το ζήτησε – αλλά ότι από χθες το πρωί η διοίκηση της Καλαμάτας έχει στα χέρια της το νέο δελτίο του 20χρονου μεσοεπιθετικού, που από το ερχόμενο παιχνίδι θα αγωνίζεται κανονικά και χωρίς φόβο ως μικρός, λύνοντας τα χέρια του Γέφτοβιτς.

 

 

Προς ανανέωση με Πούτσι
Αξίζει μάλιστα ν’ αναφέρουμε, ότι η διοίκηση προσανατολίζεται στην ανανέωση του συμβολαίου του Πούτσι, το οποίο λήγει στις 31 του μήνα. Και ο ποδοσφαιριστής παρουσιάζεται θετικός, οπότε όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της Θύελλας.

 

Προπόνηση σήμερα στον Άγιο Νικόλαο Μεσσήνης
Όσον αφορά τέλος το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η χθεσινή μέρα, περιελάμβανε αποθεραπεία για όσους έπαιξαν μεγάλο χρονικό διάστημα στο φιλικό με την Εθνική Νέων. Οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά στο Δημοτικό Στάδιο – μόνο ο Τσιμικλής δεν υπολογίζεται για το ματς στην Ελευσίνα, ενώ συμμετέχουν στις προπονήσεις κανονικά Αλεξανδρόπουλος, Μπιζίμης και ο Κωνσταντακόπουλος ξεκίνησε χαλαρό τρέξιμο – και υπολογίζονται από τον κ. Γέφτοβιτς, που θ’ ανοίξει τα χαρτιά του στη σημερινή προπόνηση. Αυτή θα γίνει νωρίς το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου Μεσσήνης, εκεί όπου θα δοκιμάσει τα πλάνα του, επιζητώντας το πολυπόθητο διπλό επί του Αστέρα Μαγούλας.

 

 


 

Στη Βουλή η ρύθμιση για την ενοποίηση Γ'- Δ'!
12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ
Το θέμα της ενοποίησης Γ΄ – Δ΄ Εθνικής,  θα συζητηθεί από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς πρέπει να περάσει μια νομοθετική ρύθμιση, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, για την ενοποίησή τους σε μια κατηγορία που θα είναι ερασιτεχνική.
Αυτή η ρύθμιση θα ανοίξει το δρόμο για την υλοποίηση του πλάνου αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 12 Ιανουαρίου 2013 θα επικυρωθεί και θα τεθεί σε εφαρμογή από την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Έτσι, η Super League θα έχει 18 ομάδες, η Football League 2 ομίλους των 14 ή 15 ομάδων, ενώ η νέα Γ’ Εθνική θα είναι ερασιτεχνική και θα απαρτίζεται από 6 ομίλους των 16 ομάδων.