“Τελικός” το σημερινό ματς απέναντι στην Επισκοπή για τη “Μαύρη Θύελλα”


 

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΓΕΦΤΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ (2.00 Μ.Μ.) ΤΕΛΙΚΟ

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Ως τελικό χαρακτήρισαν την περασμένη Τετάρτη, στην παρουσίαση του Ζόραν Γέφτοβτς, το σημερινό εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Επισκοπή, διοικούντες και τεχνικό τιμ της Μαύρης Θύελλας. Το έκαναν αυτό γιατί γνωρίζουν καλά ότι με νέα απώλεια βαθμών και τον φόβο του μηδενισμού μέσα από την εκδίκαση της ένστασης της Προοδευτικής, χάνεται σε μεγάλο ποσοστό η επαφή με τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγούν και στην άνοδο στη Β΄ Εθνική.

Ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας στη χθεσινή του ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές, αλλά και στη διαδικασία της βιντεοθεραπείας, όπου παρακολούθησαν την αναμέτρηση των Χανίων με την Επισκοπή, έκανε σαφές ότι χρειάζεται η υπέρβαση που θ’ ανοίξει το δρόμο της βαθμολογικής αντεπίθεσης. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τους διοικούντες, που έχουν ζητήσει με τον τρόπο τους την κατάκτηση του τριπόντου από τους παίκτες της Μαύρης Θύελλας.

Θετική εξέλιξη εν όψει του σημερινού τελικού, που θυμίζουμε θα ξεκινήσει στις 2.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο, αποτελεί η επιστροφή πολλών και σημαντικών μονάδων της φετινής Καλαμάτας. Ο κ. Γέφτοβιτς υπολογίζει τόσο τον Τσαγκαράκη, όσο και τον Τσιμικλή, αλλά και τον Άγη Πασά, που είναι πλέον απόλυτα υγιής. Ως εκ τούτου δίνεται η ευκαιρία στον Σέρβο τεχνικό να παρατάξει την ομάδα με το ιδανικότερο, υπό τις  παρούσες συνθήκες και με δεδομένη την αποχώρηση Ψυχογιόπουλου, σχήμα. Στις προπονήσεις που προηγήθηκαν αλλά και στο δίτερμα της Παρασκευής, φάνηκε ότι θα στηριχθεί στα θεμέλια του προκατόχου του, κάνοντας όμως το 4-5-1 πιο επιθετικό και κάνοντάς το να μοιάζει με 4-3-3. Ο Ζαρόπουλος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τρίψας, Τριανταφυλλάκης στην άμυνα, και οι Τσαγκαράκης, Τσιμικλής, Πασάς, Γεωργιόπουλος, Ηλιόπουλος στη μεσαία γραμμή, με τον Πασά να παίζει μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ (Τσαγκαράκη, Τσιμικλή) και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βαγγέλη Καούνο. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο, εάν κριθεί ότι δεν είναι απόλυτα έτοιμος να βγάλει το ματς από την αρχή, να χρησιμοποιηθεί στην 11άδα ο νεαρός Ανδρεόπουλος και ο Πούτσι να πάρει τη θέση του 18χρονου Γεωργιόπουλου στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.
Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι ο κ. Γέφτοβιτς, που έδωσε και δίνει μεγάλο βάρος στην ψυχολογία, πήρε στην αποστολή για το σημερινό ματς όλους τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές, από τους οποίους θα επιλέξει τους 18 λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Δεν έγινε αυτό χθες, μετά την προπόνηση που έγινε τελικά στο δημοτικό στάδιο, πίσω από τη νότια κερκίδα, με το λόγο να εστιάζεται στην προσπάθεια ψυχολογικής ανάκαμψης της ομάδας.

 

Προσοχή στους έμπειρους Κοζανίδη, Ρουμπάκη, Τριανταφύλλου, Ψωμά
Όσον αφορά την ομάδα της Κρήτης, που έφθασε χθες στη Μεσσηνία, κάνοντας προπόνηση επίσης στο Δημοτικό Στάδιο, στον ίδιο χώρο με την Καλαμάτα – ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου θα ανοίξει σήμερα, αφού έχουν προηγηθεί εργασίες βελτίωσής του το προηγούμενο διάστημα – αυτή έχει στις τάξεις της κάποιους πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ο κ. Γέφτοβιτς στάθηκε στο βίντεο, στην παρουσία των πολύπειρων Κοζανίδη, Τριανταφύλλου, Ρουμπάκη και Ψωμά, παικτών που έχουν διαδρομή σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

 

 

Σφυρίζει ο Φώτης (Εύβοιας)
Την αναμέτρηση του Δημοτικού Σταδίου θα σφυρίξει ο Στέλιος Φώτης του Συνδέσμου Ευβοίας, με βοηθούς τους Κωνσταντάντιο (Εύβοιας) και Καραγιάννη (Φθιώτιδας), ενώ 4ος θα είναι ο κ.  Πόγκας (Εύβοιας).