Το Σάββατο στην κυκλοφορία το Τσακώνα-Παραδείσια!


 

Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών, αμέσως μετά τη θετική απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το τμήμα Παραδείσια- Τσακώνα, είχαν αφήσει να εννοηθεί σε κατ’ ιδίαν δηλώσεις τους ότι θα πρέπει να τρέξουν «με τα χίλια» προκειμένου το συγκεκριμένο τμήμα να παραδοθεί σε κυκλοφορία πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την τελευταία πληροφόρηση που υπάρχει, όχι μόνο τα κατάφεραν, αλλά ο δρόμος θα ανοίξει για τους πολίτες από το προσεχές Σάββατο, ώστε οι εκδρομείς των εορτών να έχουν ένα άνετο, αν και κοστοβόρο (λόγω διοδίων), ταξίδι. 

Βέβαια, η πλάστιγγα προκειμένου το έργο να δοθεί πιο σύντομα έγειρε μετά και την ενεργή ανάμειξη του Μεγάρου Μαξίμου. Έτσι, σε νέα σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Υποδομών, παρουσία των εκπροσώπων της κατασκευάστριας εταιρείας, οριστικοποιήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, έτσι ώστε το τμήμα του αυτοκινητόδρομου να δοθεί σε χρήση δύο 24ωρα νωρίτερα – από την ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί αρχικά –, με το διάστημα αυτό να κρίνεται και αναγκαίο αλλά και να αποτελεί μια σημαντική ανάσα για τη Μεσσηνία, που λίγο πριν από τις γιορτές βγαίνει από την οδική απομόνωση.

 

(φωτοραφία από την ιστοσελίδα της Μορέας Α.Ε.)