Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα των δικαστικών υπαλλήλων


 

 

Της Βίκυς Βετουλάκη

 

 

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα το πρωί οι δικαστικοί υπάλληλοι, η οποία ξεκινά στις 9.00 το πρωί και λήγει στις 12.00 μετά το μεσημέρι.
Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Καλαμάτας την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας στο Δικαστικό Μέγαρο.

 

 

Στάση εργασίας
Οι δικαστικοί υπάλληλοι χαρακτηρίζουν ως επιτακτική ανάγκη τη μονομερή διαγραφή του χρέους της χώρας μας, τη στιγμή μάλιστα που διανύουμε περίοδο επίθεσης σε βάρος των μισθολογικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων, όπου τα πάντα καταστρέφονται και τα πάντα «πωλούνται» στο βωμό και το όνομα του Μνημονίου και της οικονομικής κρίσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Υπαλλήλων αποφάσισε οι δράσεις τους να έχουν διπλό στόχο: πρώτον, τη διατήρηση των κεκτημένων και την ανάκτηση κάποιων από όσα τους στερήθηκαν με τα μνημόνια την τελευταία 3ετία και, δεύτερον, τη συστράτευση με το λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στις επιταγές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

 

Αιτήματα
Τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων είναι:
-Γνωστοποίηση της ιδιαιτερότητας του κλάδου τους και των ειδικών συνθηκών εργασίας που αγνοούνται, όπως σημειώνουν, από την κυβέρνηση.
-Τα κενά που υπάρχουν σήμερα στις Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας ξεπερνούν το 50% των οργανικών θέσεων, καθιστούν επιτακτική ανάγκη την άμεση κάλυψη μέρους αυτών, με πρόσληψη όλων των επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού, ενώ οι γραμματείες των δικαστηρίων έχουν βαλτώσει και σε λίγο δε θα μπορούν να λειτουργήσουν.
-Κατηγορούν τα αρμόδια υπουργεία για επιλεκτική αδράνεια στο θέμα της αποζημίωσης –οδοιπορικών των επιμελητών δικαστηρίων, οι οποίοι ουσιαστικά χρηματοδοτούν το Ελληνικό Δημόσιο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους με τη χρήση των ατομικών τους μέσων μεταφοράς, σε βάρος του οικογενειακού τους προϋπολογισμού.