Φως στην πολεοδομική μελέτη της Βέργας


 

ΒΛΕΠΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Οι θετικές εξελίξεις με τις πολεοδομικές μελέτες περιοχών του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες είχαν βαλτώσει για χρόνια, φαίνεται ότι θα συνεχιστούν και στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Δημοτικής Αρχής.
Μάλιστα, αναφερόμενος ο δήμαρχος Παν. Νίκας σε σχετικές του δηλώσεις στην «πολύπαθη» πολεοδομική μελέτη της Βέργας, εκτίμησε ότι είναι θέμα κάποιων εβδομάδων το κλείσιμο της υπόθεσης. «Βλέπουμε φως πολύ σύντομα για τη Βέργα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε και η αρμόδια αντιδήμαρχος Παν. Ντίντα, παραδόθηκε ήδη η μελέτη των ρεμάτων της περιοχής, ενώ σε φάση ελέγχου είναι η γεωλογική μελέτη καταλληλότητας.

Από την άλλη πλευρά, η αντιδήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στα πολεοδομικά θέματα του Δήμου Καλαμάτας, σημείωσε: «Μετά τις θετικές εξελίξεις στη μελέτη της Κηπούπολης, παραδόθηκε και η Πράξη Εφαρμογής, η οποία χρηματοδοτικά έχει ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο. Αυτό που απομένει είναι η ανάρτησή της για υποβολή ενστάσεων και η τελική έγκριση της μελέτης με την υπογραφή του υπουργού. Θεωρούμε ότι οι παραπάνω διαδικασίες δε θα διαρκέσουν περισσότερο από δύο (2) μήνες.
Επίσης, ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν οι πράξεις εφαρμογής των πυκνοδομημένων στην Ανατολική Παραλία και στην Αγία Άννα, κι έτσι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάρτησης για υποβολή ενστάσεων.
Τέλος, ολοκληρώθηκε η διαδικασία κύρωσης κοινόχρηστων χώρων στα Λέικα και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης. Η δε διαδικασία μετεγγραφών στις περιοχές Αρτέμιδος και Κατσόγιαννη είναι σε εξέλιξη.
Από την άλλη πλευρά, οι ιδιοκτήτες Κηπούπολης, πυκνοδομημένων Ανατολικής Παραλίας, Αγίας Άννας και Λεΐκων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας και στον τοπικό Τύπο θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες ανάρτησης των μελετών και ενστάσεων.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της πολεοδομικής μελέτης του Ασπροχώματος, ο Δήμος προχωρά τη διαδικασία δημοπράτησης της πράξης εφαρμογής μέσα στον Ιανουάριο, με χρήματα από το δημοτικό ταμείο και με την ελπίδα ότι και αυτή η μελέτη θα μπορέσει στη συνέχεια να ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη