11,5 χρόνια στο ληστή της Eurobank στην Αρτέμιδος


 

Της Βίκυς Βετουλάκη

 

Σε 11,5 χρόνια κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ καταδικάσθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων νεαρός Αλβανός ο οποίος τον Αύγουστο του 2011 λήστεψε το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στην οδό Αρτέμιδος στην Καλαμάτα.

 

 

 

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ληστεία, οπλοφορία και οπλοκατοχή, ενώ τότε είχε αποσπάσει από την τράπεζα 12.900 ευρώ και είχε προσπαθήσει να διαφύγει από τα στενά, όμως είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που είχαν σπεύσει στην περιοχή.

Σύλληψη
Οι δύο αστυνομικοί κατέθεσαν ότι ειδοποιήθηκαν από το κέντρο για ληστεία, έσπευσαν στο σημείο και μπαίνοντας στα στενά, είδαν έναν άνθρωπο που του υπέδειξε κάποιον που προχωρούσε και τους φώναξε: «Αυτός, αυτός». Ακινητοποίησαν τον ύποπτο, ο οποίος, όπως είπαν, είναι ο κατηγορούμενος και βρήκαν πάνω του γάντια, μια σακούλα τροφίμων με 12.900 ευρώ, ενώ στη ζώνη του παντελονιού του ένα πιστόλι.
Ο ταμίας της τράπεζας κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος μπήκε φορώντας τζόκεϊ και γυαλιά, ενώ φώναξε ληστεία. Του έδωσε την τσάντα, τη γέμισε χρήματα και έφυγε.
Ο διευθυντής της τράπεζας κατέθεσε ότι το γραφείο του είναι στο βάθος του καταστήματος, τον είδε να μπαίνει και να παίρνει τα χρήματα. Πάτησε το κουμπί πανικού και είδε από την τζαμαρία προς τα πού έφυγε. Τον ακολούθησε, ενώ μετά από λίγο έφτασαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Σε αυτό το σημείο ο κατηγορούμενος παρενέβη και ρώτησε το μάρτυρα, αν κάποια στιγμή τον έφτασε, αφού βάδιζε και δεν έτρεχε, τον προσπέρασε και, μάλιστα, τον ρώτησε αν είδε τίποτα, ενώ δεν τον απείλησε με το όπλο.
Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος είπε πως έχει μετανιώσει για την πράξη του και πως εκείνη την περίοδο έκανε χρήση κοκαΐνης. Δεν ήξερε τι έκανε, γι’ αυτό, όπως τόνισε, γυρνούσε μέσα στα στενά πίσω από την τράπεζα για πέντε λεπτά, ενώ δεν έβγαλε το πιστόλι να απειλήσει το διευθυντή που τον ακολουθούσε ή να πυροβολήσει στον αέρα.