21.12.2012 Και είμαστε ακόμα ζωντανοί…


Αν διαβάζετε αυτή τη στιγμή, σημαίνει ότι οι Μάγια έπεσαν έξω, όμως χρόνια τώρα πολλοί περίμεναν την 21η/12. Κάποιοι αγχωμένοι και φοβισμένοι επειδή ο κόσμος θα τελείωνε. Άλλοι το πήραν στην πλάκα, ενώ για κάποιους άλλους πέρασε αδιάφορα.

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε στο facebook τι γραφόταν για αυτή την καταστροφή και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πολλά σχόλια που ξεχωρίσαμε:

 

-Πώς κάνετε έτσι όλοι σας; Σιγά, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου!

 

-Καλημέρα, άντε και καλό τέλος του κόσμου.

 

-Η καλή μέρα απ’ τη μουσική φαίνεται… έρθει-δεν έρθει το τέλος του κόσμου, εμείς θα προσπαθούμε για το καλύτερο! Goodmorning kissers!! Μαζί ως και τις 10:00 φυσικά :))

 

-Μπορεί να μου πει κάποιος ακριβέστατα τι ώρα θα καταστραφεί ο κόσμος;;;; άντε έχουμε και δουλειές να κάνουμε…

 

-21/12/12 Πλημμύρες, κομήτες, δεινόσαυροι, εξωγήινοι… μοναδικοί επιζώντες Chuck Norris, Μητσοτάκης και NOKIA 3310.

 

-Λοιπόν… Κατά μια άποψη, είναι οι τελευταίες μας ώρες, αφού, όπως όλοι ξέρουμε, καταστρεφόμαστε!! Θα σας δω όλους στην Κόλαση, αλλά σίγουρα δε θα είμαστε στο ίδιο καζάνι! Ίσως και να κρατάω την κουτάλα!!! Τώρα για εκείνους που κυνήγησαν Παράδεισο, λυπάμαι, αλλά θα πέσει πολλή μοναξιά…

 

-Ρε μάγκες, αν είναι να γίνει η καταστροφή του κόσμου αύριο, προλαβαίνω να πάρω ένα δάνειο για σήμερα το βράδυ;

 

-Αν αύριο καταστραφεί η γη να ξέρετε πως δεν κρατάω κακία σε κανέναν και ζητάω και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ συγγνώμη από όσους πλήγωσα. Αν συνεχίσει η γη να γυρίζει στις 22, όσοι με πλήγωσαν γ@@@νται συθέμελα και όσοι πλήγωσα φταίγαμε…

 

-Το τέλος του κόσμου, λέει. Όχι του υποκόσμου… Εμάς δε μας πιάνει.

 

-Κάτι τέτοιες μαλακίες ακούγονται για τέλος του κόσμου στις 21/12 και έχω ικανούς τους μαλάκες τους Έλληνες να πήραν 200 δάνεια με αυτή την αφορμή. Αν δεν καταστραφεί αύριο, από την Πρωτοχρονιά αρχίζει η αποπληρωμή.

 

-Εάν γίνει καμία στραβή και πάρουμε όλοι πούλο, σήμερα να ξέρετε ότι πήγα "χορτάτος".

 

-Νομίζω ότι βρήκα το κατάλληλο μέρος για την αυριανή καταστροφή …Καρράς, Πάολα, Παντελίδης…

 

-Ημέρα της κρίσης. Ώρα 00:28
-Είμαι ακόμα ζωντανός…
Αν υπάρχουν και ακούνε επιζώντες, θα βρίσκομαι κάθε μέρα από τις 14:00 έως και τη δύση του ηλίου έξω από το σπίτι μου. Υπάρχει φαρμακευτική βοήθεια… Επαναλαμβάνω, υπάρχει φαρμακευτική βοήθεια.

 

-Αύριο είναι η μεγάλη μέρα της καταστροφής του κόσμου σας… εγώ επειδή είμαι στον κόσμο μου… θα σας θυμάμαι για πάντα!!!

 

-Ο περιπτεράς παραπονέθηκε για κρύο, είπα «κάνε υπομονή λίγες ώρες, αύριο θα έχει 750 βαθμούς Κελσίου», με κοίταξε στα μάτια, πήρα τα τσιγάρα, πλήρωσα και έφυγα…

 

-Ανοίγει ο Μητσοτάκης το παράθυρό του την επόμενη μέρα της συντέλειας και με λύπη αναφωνεί: "Πάει! Χάλασε ο κόσμος!".

 

-Μη μασάτε: ο Στουρνάρας έχει δεσμευθεί στη Μέρκελ ότι και η συντέλεια να γίνει, η Ελλάδα θα μείνει ζωντανή μέχρι να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους

 

-Υ.Γ. Ο κόσμος δε θα τελειώσει αύριο, διότι ο τιτάνας Νίκος Βέρτης ετοιμάζει νέο cd στα τέλη Ιανουαρίου.

-Και ο κόσμος να καταστραφεί και στην άλλη ζωή να είμαστε… αγγελάκια, προβλέπω να πληρώνουμε τέλη φτερών και φόρο φωτοστέφανου!!!!

 

-Καλημέρα στους επιζήσαντες!!

 

Πώς πρόκυψε όλο αυτό;
Όπως εξηγεί ο αστρονόμος Ντέιβιντ Ντάρλινγκ σε άρθρο του στο περιοδικό «New Scientist», οι Μάγια είχαν ένα ημερολόγιο που βασιζόταν σε μια περίοδο ενός εκατομμύριου οκτακοσίων εβδομήντα δύο χιλιάδων ημερών. Αυτή ήταν μια συγκεκριμένη ημερολογιακή περίοδος για τους Μάγια, όπως εμείς καθορίζουμε τη διάρκεια ενός αιώνα σε 100 χρόνια.
Με δεδομένο ότι άρχιζε το 3014 π.χ. αυτό το ημερολόγιο μακράς διάρκειας των Μάγια, πράγματι το τέλος του υπολογίζεται στις 21.12.2012. Το μεγάλο λάθος, όμως, είναι ότι με το τέλος του ημερολογίου τους οι Μάγια δεν εννοούν και το τέλος του κόσμου, αλλά το τέλος του πρώτου κύκλου του ενός εκατομμύριου οκτακοσίων εβδομήντα δύο χιλιάδων ημερών και την έναρξη του νέου χρονικού κύκλου με τον αντίστοιχο αριθμό ημερών.

Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης