Αγοράκι στην Καλαμάτα το πρώτο μωρό του 2013!


 

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ήρθε στον κόσμο το πρώτο μωρό του 2013 για τη Μεσσηνία, και πιθανότατα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πρόκειται για το αγοράκι της Ελισαμπέτα – Αντριάνα Κόσα και του συντρόφου της Γιάννη Κυριακόπουλου, που γεννήθηκε στις 12.45 π.μ. της Πρωτοχρονιάς, μόλις τρία τέταρτα μετά την αλλαγή του χρόνου.

 

Πανευτυχή συναντήσαμε χθες στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου την 30χρονη μαμά, η οποία είναι από τη Ρουμανία και ζει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Χαρούμενος και ο γιατρός Ιωάννης Μπινάκας, ειδικευόμενος στη Γενική Ιατρική, ο οποίος έφερε σε πέρας τον τοκετό. Μαία ήταν η Νάντια Μπίμπου ενώ παρούσα ήταν και η επιμελήτρια Α' της Μαιευτικής Κλινικής Ελένη Πλυτά. «Ήταν ένας φυσιολογικός τοκετός, η μαμά ήταν συνεργάσιμη και όλα πήγαν μια χαρά» μας είπε ο κ. Μπινάκας και ευχήθηκε να είναι καλότυχο το μωράκι.

Ο πανέμορφος μικρός γεννήθηκε 3 κιλά και 300 γραμμάρια. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι» σημείωσε στο «Θ» η 30χρονη μητέρα Ελισαμπέτα Κόσα. «Κανονικά το περιμέναμε μετά την Πρωτοχρονιά, όμως ήρθε πιο νωρίς. Δεν ξέρουμε ακόμα, αλλά ίσως είναι και το πρώτο μωρό στην Ελλάδα για τη νέα χρονιά. Όλα πήγαν πολύ καλά, γεννήθηκε εύκολα ο μικρός. Ευχαριστώ πολύ τους γιατρούς και όλο το προσωπικό».
Όσο για το όνομα που θα του δώσουν, θα είναι διπλό. Χαράλαμπος – Βασίλης, το πρώτο από τον παππού του και το δεύτερο, επειδή γεννήθηκε Πρωτοχρονιά. 

 

της Μαρία Νίκα