«Βουβό» το ασύρματο δίκτυο του Δήμου στην ανατολική Καλαμάτα


 

Ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή να λυθεί το πρόβλημα

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Μέχρι πρότινος η Δημοτική Αρχή υπερηφανευόταν για τη μετατροπή της Καλαμάτας σε ψηφιακή πόλη. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι μάλλον διαφορετική. Ο «έξυπνος οικισμός» δε λειτούργησε ποτέ, ενώ και το ασύρματο δίκτυο σε κάποιες περιοχές παρουσιάζει πολλά προβλήματα.

 

Παράδειγμα, η ανατολική Καλαμάτα. Τις προηγούμενες ημέρες αρκετοί δημότες επικοινώνησαν με την εφημερίδα, προκειμένου να μας επισημάνουν ότι η κεραία στο γήπεδο «Παναγιώτης Μπαχράμης» είναι εδώ και καιρό ανενεργή, χωρίς να υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τις υπηρεσίες του Δήμου για αποκατάσταση του προβλήματος.

 

Τουλάχιστον, αυτό καταδεικνύουν οι δεκάδες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπεύθυνους και η εξεύρεση κάθε φορά διάφορων δικαιολογιών για να «μπαλώσουν» την κατάσταση.

 

Όπως μας είπαν χθες, «δεν είναι δυνατό να διαφημίζει ο Δήμος Καλαμάτας μια υπηρεσία που δε λειτουργεί. Στην περιοχή μας, ενώ διαμένουν φοιτητές αλλά και νέοι άνθρωποι που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ασύρματο δίκτυο, δεν μπορούν να το κάνουν. Το χειρότερο είναι ότι όσες φορές επικοινωνήσαμε με το Δήμο, κάθε φορά μάς έδιναν και μια διαφορετική εξήγηση, ως δικαιολογία. Επιτέλους, ας σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο».

 

Το «Θ» επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθ. Ηλιόπουλο για περισσότερες πληροφορίες. Από την πλευρά του, μας είπε ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κόμβος παίρνει σήμα από το κτήριο της Φιλαρμονικής, που είναι σε μακρινή απόσταση.

 

 

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα εξετάζεται και τις επόμενες ημέρες μπορεί να αλλάξουν τη θέση της κεραίας, για να υπάρχει καλύτερη λήψη.

Ίδωμεν…