Ενημέρωση κατοίκων για την πράξη εφαρμογής στην περιοχή της Κηπούπολης.


Πραγματοποιήθηκε χθες στην παλιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου της πόλης ενημέρωση για το πράξη εφαρμογής στην περιοχή της Κηπούπολης.

Ομιλητές ήταν η Παναγιώτα Ντίντα, ο Δημήτρης Ντοκόπουλος μελετητής της  πράξης και η διευθύντρια της πολεοδομίας Παναγιώτα Κουράκλη.

Στην αρχή το λόγο πήρε η Παναγιώτα Ντίντα η οποία αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμέτοχή του κόσμου που προσήλθε  στη χθεσινή ενημέρωση, έπειτα ενημέρωσε ότι βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η πολεοδομική μελέτη που έχει ξεκινήσει από το 2001 φθάνει στο τέλος της.

Στη συνέχεια μετέφερε τον προβληματισμό της ότι μόνο το 50% έχει μεταβεί στην υπηρεσία για ενστάσεις και για να ενημερωθούν για τις ιδιοκτησίες τους και προέτρεψε όσους ενδιαφέρονται να το κάνουν άμεσα μιας και τελική ημερομηνία για αυτό είναι η 8η Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια η διευθύντρια της πολεοδομίας Παναγιώτα Κουράκλη δήλωσε αισιόδοξη για την πάρα πολύ καλή πορεία που έχει πάρει το θέμα, αλλά θεώρησε εξαιρετικά κρίσιμο το θέμα των ενστάσεων γιατί μπορεί η πολεοδομία να έχει πάρει στοιχεία από το κτηματολόγιο  αλλά από αυτό φαίνονται μόνο οι τωρινοί ιδιοκτήτες . Ενώ κλείνοντας έκανε παράκληση στους ενδιαφερόμενους να φέρουν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους.

Τέλος το λόγο πήρε ο μελετητής Δημήτρης Ντοκόπουλος που  αναφέρθηκε και αυτός στο πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είναι μια περιοχή 220 στρεμμάτων με 153 οικόπεδα αλλά με 313 ιδιοκτήτες.

Και αυτός προέτρεψε τον κόσμο να κάνει ενστάσεις που τις χαρακτήρισε όχι κάτι κακό.

Στόχος είναι όπως είπε η κυρία Ντίντα μέχρι την άνοιξη να έχει τελειώσει η συγκεκριμένη πράξη εφαρμογής.

 Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κόσμος που άρχισε να κάνει ερωτήσεις με μεγαλύτερο προβληματισμό στο τι θα γίνει με όσους δεν έχουν ενημερωθεί και με ιδιοκτήτες που δεν ζουν στην πόλη.

Η απάντηση που δόθηκε είναι ότι ο νόμος ορίζει ρητά 15 μέρες και δίνουν 1 μήνα, και ο συγκεκριμένος νόμος είναι του 1923, αλλά έχουν κάθε διάθεση να ενημερώσουν τον καθένα και αν χρειαστεί και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα γραφεία για το συγκεκριμένο  θέμα είναι τα 128, 128 και 129 και στην ενημέρωση φάνηκε η διάθεση των υπαλλήλων να βοηθήσουν τον κάθε ενδιαφερόμενο για το θέμα.

Π.Μπ.