Η πρώην αντιπολίτευση στη Διοίκηση της ΕΑΣ


 

Στα χέρια της μέχρι πριν λίγο καιρό αντιπολίτευσης πέρασε η Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, η οποία μετεξελίχθηκε πλέον σε πρωτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό. Την Κυριακή έγινε και η πρώτη τακτική γενική συνέλευση του καινούργιου συνεταιριστικού σχήματος, ενώ στις εκλογές που ακολούθησαν για νέο Δ.Σ. τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσαν οι συνεταιριστές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, με πρώτο τον Κώστα Κατσούλη, έναντι των συνεταιριστών που προέρχονται από τη Ν.Δ. Για παράδειγμα, ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Κοζομπόλης εκλέγεται μεν, αλλά ιδιαίτερα αποδυναμωμένος, ενώ ο Παναγιώτης Παγάνης δεν εξελέγη αυτή τη φορά.
Η γενική συνέλευση της Κυριακής κράτησε μόλις μερικά λεπτά, χωρίς να γίνουν τοποθετήσεις ή να εκφραστούν απόψεις, κάτι που προκάλεσε εντύπωση, αν σκεφτεί κανείς τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνεταιρισμός. Ο απερχόμενος πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού Συμβούλιου, Κώστας Κατσούλης, έκανε μια ενημέρωση και αμέσως ακολούθησε η ψηφοφορία. Εν τω μεταξύ, ορίστηκε η εταιρεία των ορκωτών λογιστών για τη διαχείριση του 2012, που ήταν και το μοναδικό θέμα της γ.σ. Μόνο μια ένσταση υπήρξε από μέλος με το αιτιολογικό ότι η συνέλευση ήταν εκπρόθεσμη, η οποία όμως απορρίφθηκε.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 12.00 το μεσημέρι και έκλεισαν στις 5.00 το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα εκλέγονται:
Στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο: Κωνσταντίνος Κατσούλης, Γεώργιος Κατσούλης, Γεώργιος Λαζόγιαννης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αναστάσιος Τομαράς, Ιωάννης Ζωντανός, Βασίλειος Κοζομπόλης, Ηλίας Ντονάς, Ιωάννης Γκίζας, Γεώργιος Γιαννακόπουλος, Αριστείδης Γιαννακόπουλος (εξελέγη με κλήρωση, επειδή ισοψήφησε με τον Βασίλειο Παπαδόπουλο).
Στο 5μελές Εποπτικό Συμβούλιο: Στυλιανός Ζόμπολας, Γεώργιος Κόλλιας, Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, Διονύσιος Πετρόπουλος, Βασίλειος Καπράλος.
Αντιπρόσωπος στην ΠΑΣΕΓΕΣ: Δημήτριος Βεργόπουλος.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε Σώμα σήμερα στις 7.00 το απόγευμα, σε συνεδρίαση στα γραφεία του συνεταιρισμού στη Θουρία.

Αναλυτικά αποτελέσματα
Εγγεγραμμένοι: 495
Ψήφισαν: 253
Έγκυρα: 252
Άκυρα: 1
Έλαβαν:
Για Διοικητικό Συμβούλιο
Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος 126
Γιαννακόπουλος Αριστείδης 40
Γιαννακόπουλος Γεώργιος 44
Γκίζας Ιωάννης 57
Ζωντανός Ιωάννης 108
Καψαμπέλης Νικόλαος 37
Κατσούλης Γεώργιος 144
Κατσούλης Κωνσταντίνος 145
Κοζομπόλης Βασίλειος 72
Λαζόγιαννης Γεώργιος 138
Νικολακόπουλος Σταύρος 35
Ντονάς Ηλίας 66
Παγάνης Παναγιώτης 34
Παπαδόπουλος Βασίλειος 40
Ράμμος Αυγερινός 15
Ρέκκας Θεοχάρης 39
Τομαράς Αναστάσιος 126

Για Εποπτικό Συμβούλιο
Ζόμπολας Στυλιανός 133
Θεοδωρόπουλος Γεώργιος 126
Καπράλος Βασίλειος 35
Κόλλιας Γεώργιος 128
Κουφόπουλος Νικόλαος 23
Πετρόπουλος Διονύσιος 90

Για αντιπρόσωπο στην ΠΑΣΕΓΕΣ
Βεργόπουλος Δημήτριος 142
Καπράλος Βασίλειος 26
Καψαμπέλης Νικόλαος 32
Ράμμος Αυγερινός 26

«Είμαστε σε σταυροδρόμι»
«Η συνέλευση αυτή είναι καθοριστική για τον καινούργιο συνεταιρισμό, είμαστε σε σταυροδρόμι και είναι στο χέρι μας εάν θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε το κλίμα που υπάρχει, καθώς έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των παραγωγών, των μελών του συνεταιρισμού απέναντι στο συνεταιρισμό. Αυτό είναι προτεραιότητα και πιστεύω ότι αν ανατραπεί αυτή η νοοτροπία, θα έχουμε το αποτέλεσμα για το οποίο όλοι πρέπει να συμβάλουμε και να προσπαθήσουμε» δήλωσε ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος Κώστας Κατσούλης. «Το καινούργιο συμβούλιο έχει την ευθύνη να χαράξει μια νέα πολιτική, που θα είναι για το συμφέρον των παραγωγών» πρόσθεσε.
Σημείωσε ότι έχει εγκριθεί το καταστατικό και έχει υπογραφεί το σχέδιο συγχώνευσης των συνεταιρισμών που εντάχθηκαν στην ΕΑΣ, ενώ υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας και επιχειρησιακό πρόγραμμα «που έχουμε αναθέσει σε εταιρεία και είναι έτοιμα να τα διαχειριστεί το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο».

Της Μαρίας Νίκα